BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sapığa hadım şart oldu

Üst üste gelen küçük çocuklara tecavüz, taciz haberleri kamuoyunu ayağa kaldırdı. Sapıklara karşı alınacak yöntemler tartışılıyor?

Abone ol

Önce küçücük kızlara tecavüz eden kasklı sapık, ardından öz kızına tecavüz eden baba... Tüm bu korkunç olaylar büyük küçük herkesi dehşete düşürdü. Gazeteler, televizyon kanalları günlerdir bu haberleri tartışıp duruyor.

PEDOFİLİNİN TEDAVİSİ YOK

Önceki gece NTV’de yayınlanan ‘Haydi Gel Bizimle Ol’ programında da pedofili hastalarına yönelik bir takım öneriler oldu. Çiğdem Anad, pedofilinin tedavisinin olmadığını ve İnsanca Yaşam Derneği’nin pedofili hastalarının hadım edilmesi düşüncesini gündeme getirdi. Hadım etme tartışması gündeme düşünce konuyla ilgi görüşleri avukatlara, kadın örgütlerine sorduk işte aldığımız cevaplar:

HADIM ETMEK ŞART

İnsanca Yaşama Dernek Başkanı Okşan Öztok hadımda ısrarlı olduklarını açıkladı. Hadım edilirse tecavüz olanağının kalmayacağını ifade eden Öztok, “Birkaç sene yatacaklar. Buna izin vermeyelim” dedi.

BUNLARA ŞAP VERİLSİN

Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Avukat Gönül İşler, “Hadım etmek insan haklarına da aykırıdır. Bu tür insanlar tedavi edilmeli. Yapılacak tedavilerle bu sapık eğilim giderilebilir. Hatta gerekirse şap verilsin” dedi.

CAYDIRICI CEZA GEREK

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat İ. Güneş Gürseler ise ortaya atılan hadım etme polemiğini çok saçma buldu. Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı’ndan Ahmet Yıldız, “Artık eğitimli kişiler de bunu yapıyor. Bu yüzden korkutucu, caydırıcı cezaya ihtiyaç var” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİL

Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı, cinsel tacizi durdurabilmek için politika üretilmesi gerektiğini belirtti.

NASIL HADIM EDİLİYORLAR?

Hadım yasası dünyada Megan Yasası olarak biliniyor. Yasaya göre, pedofililer önce, testosteron seviyesini düşürücü kimyasal bir ilaç verilerek hadım ediliyor. Hadım edilen suçlu, daha sonra tedaviye alınıyor. Polis, nereye gittiğini ne yaptığı haber vermek zorunda olan suçluları, yaşadıkları alanlarda da gizlice izliyor. Gözetim altındaki pedofililerin, yaşadıkları bölgelerde çocuk sahibi aileler polis tarafından bilgilendiriliyor. Danimarka, ABD’de hadım sistemi yıllardır uygulanıyor. İngiltere, Almanya, Polonya’da ise tartışılıyor.