BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Tecavüze uğradı recm edildi

13 yaşındaydı. 3 adamın tecavüzüne uğradı ve taşlanarak öldürüldü.

Abone ol Uluslararası Af Örgütü, hafta içinde Somali'de zina yaptığı gerekçesiyle taşlanarak öldürülen Ayşe İbrahim Duhulov'un tecavüze uğramış, 13 yaşındaki bir çocuk olduğunu bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü, güneydeki Kismayo liman kentinde bir stadyumda binden fazla kişinin gözleri önünde taşlanarak öldürülen Duhulov'un babasının, 3 kişinin tecavüz ettiği kızının 13 yaşında olduğunu söylediğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü, 27 ekimde öldürülen Duhulov'un yaşını görgü tanıkları ve Somali medyasına dayanarak 23 olarak vermişti. Recmi izleyen gazetecilerin Duhulov'un fiziksel görüntüsüne aldanarak 13 yaşındaki kızın yaşını yanlış verdiği belirtiliyor.

Kismayo'da evlilik dışı cinsel ilişkide bulunduğunu itiraf ettiği söylenen Duhulov, boynuna kadar toprağa gömüldükten sonra karşısına geçen 50 erkek tarafından taşlanarak öldürülmüştü.

Kismayo, 22 ağustostan bu yana aşırı dinci Hasan Türki'ye bağlı asilerin elinde bulunuyor. Bölgede yeni yönetim oluşturan asiler, şer'i hükümleri uyguladıklarını söylüyor.