BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  SPOR

Santos 10 maç sonra golle tanıştı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 4. maçında Steaua Bükreş takımını 3-1 yenerek, puanını 9'a yükseltti.

Abone ol

Gruptaki 4. maçlar sonunda 3. galibiyetini alarak 9 puana ulaşan sarı-lacivertli ekip liderliğini korurken, son 2 maç öncesi, gruptan çıkma adına önemli bir avantaj sağladı.

Deplasmandaki mücadelede rakibini 1-0 ile geçen Fenerbahçe, seyircisinin önünde çıktığı karşılaşmada da sahadan galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, 1997-1998 sezonunda, UEFA Kupası 1. tur mücadelesinin rövanşında İstanbul'da 2-1 yenilerek elendiği Rumen temsilcisine karşı 12 yıl sonra bu kez kazandı.

DOS SANTOS, 10 MAÇ SONRA GOL ATTI

Fenerbahçe'nin, Steaua Bükreş karşısındaki ilk golünü atan Dos Santos, 10 resmi maçın ardından golle buluştu.

Sezona özellikle Avrupa kupası maçlarında attığı gollerle hızlı bir başlangıç yapan Brezilyalı futbolcu, en son, Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin FC Sion takımıyla 2-2 berabere kaldığı maçta, 1'i penaltıdan olmak üzere takımının 2 golüne imza atmıştı.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon forma giydiği 7. Avrupa kupası maçında 5. golüne imzasını atarken, ligde 1 kez fileleri havalandırdı.

Dos Santos, Steaua Bükreş'e attığı golün ardından, takım arkadaşı Kazım ile dans ederek golün sevincini yaşadı.

ALEX, AVRUPA'DAKİ 14. GOLÜNÜ KAYDETTİ

Fenerbahçe kaptanı Alex, Steaua Bükreş maçında attığı takımının 3. golüyle, sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 14. golünü kaydetti.

Sarı-lacivertli futbolcu, bu sezon Avrupa kupası mücadelelerinde takımı adına 3. golünü attı.

STEAUA BÜKREŞ, GRUP MAÇLARINDA İLK GOLÜNÜ FENERBAHÇE'YE ATTI

Steaua Bükreş, UEFA Avrupa Ligi'nde, (H) Grubu'ndaki mücadelede ilk golünü Fenerbahçe'ye karşı attı.

Grupta FC Sheriff Tiraspol ve FC Twente Enschede ile yaptığı ilk 2 maçta 0-0'lık beraberlikler alan Rumen temsilcisi, Fenerbahçe'ye de sahasında 1-0 yenilmişti.

Maça kendi yarı alanlarında kenetlenerek galibiyet yeminiyle başlayan Rumen ekibinin futbolcuları, devre arasında soyunma odasından erken çıkarak, yine saha ortasında kenetlenip galibiyet yemini etseler de yenilgiden kurtulamadılar.