BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şans oyunlarına yeni düzenleme

Şans Oyunlarından Alınan Vergi, Fon Ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, Meclis'te komisyondan geçti.

Abone ol

Şans oyunlarında ödenecek ikramiyeler, oyun planlarıyla belirlenecek. Her bir kurum ve kuruluşun tertip ettiği tüm şans oyunları için bir takvim yılı içinde ödeyeceği ikramiyelerin toplamı, aynı dönemdeki hasılatının yüzde 40’ından az, yüzde 59’undan fazla olamayacak.

İlgili kurum ve kuruluşlar, yıllık ikramiye ortalamaları bu sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla, tertip ettikleri her bir şans oyunu için farklı ikramiye oranları belirleyebilecek.

ŞANS OYUNLARI VERGİSİ
Her türlü şans oyunları faaliyetinden elde edilen hasılat, Şans Oyunları Vergisine (ŞOV) tabi olacak. Verginin matrahı şans oyunlarından elde edilen hasılat tutarı olacak.

ŞOV, at yarışlarında yüzde 7, futbol müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 5 ve diğer şans oyunlarında yüzde 10 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu bu oranları bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar indirmeye ya da tekrar kanuni seviyesine getirmeye yetkili olacak.

KAMU PAYININ DAĞITIMI
Yıllık şans oyunları kamu payı tahmini dikkate alınmak suretiyle Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna aktarılmak üzere Bakanlık bütçesine ödenek konulacak, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun yıllık bütçesine ödenek ayrılırken bu pay dikkate alınacak.

BELEDİYELERE PAY VERİLMEYECEK
Tasarıyla, şans oyunlarının düzenlendiği yer belediyelerine pay ödenmesine son veriliyor.