BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Askeri operasyon sinyali mi?

Edip Başer, ABD temsilcisi Ralston ile görüşmesinden sonra önemli mesajlar verdi... İşte sıcak açıklama...

Abone ol

Terörle Mücadele özel temsilcisi General Ralston ile Edip Başer basın açıklaması yaptı. Ralston ve Başer, önemli adımlar atıldığını ancak bunları şu aşamada açıklanamayacağını söylediler.

Başer'den daha sonra gelen sözler ise askeri seçeneğin gündemde olduğunu belgeledi. Başer, "Askeri operasyonlar her zaman masada olan bir hareket tarzıydı. Dolayısıyla herşeye açıktır yeni adımlar. Herşey ihtimal dahilinde" dedi.

Ralston ile görüşmelerinde terörle mücadele konusunda "daha ileriye gidilmesini sağlayacak adımlar atıldığını" belirten Başer, "Bunlar için gerekli adımlar atıldı. Mutabakatlar var. Bu ışık hala var. Bizim biraz daha o noktaya yaklaştığımız yolunda" diye konuştu.

Barzani ile görüşmesi sıkıntı değil

Başer'e, Ralston'an Mesut Barzani ile görüşme yapmasının Türkiye tarafından nasıl karşılandığı da soruldu. Başer, "ABD'nin bizim adımıza görüşmesi söz konusu değildir. O konuda bir sıkıntı yok" dedi.

Ralston; "Barzani'yi ikna edebilirim"

Ralston ise Barzani ile yaptığı görüşmede terör örgütü PKK'nın bölge ve Türkiye için bir tehdit olduğunu vurguladığını söyledi. Ralston, "Başkan Barzani'yi ikna edebilirim. PKK'nın bir tehdit olduğu konusunda. Onun yardımını istedim bu konuda. PKK'nın kapatılması ve onunla mücadele edilmesi konusunda" dedi. //