BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.505,42
HABER /  GÜNCEL

Komşuyla dostluk ABD basınında

Yunanistan ile Türkiye arasında esen sıcak rüzgarlar ABD basınında yer buldu. İşte dostluğu pekiştiren unsurlar..

Abone ol

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye ile Yunanistan arasındaki havanın yumuşamasının, Yunanistan'da günlük hayatta da hissedildiğini yazdı.

Gazetede yayınlanan Ian Fisher imzalı "Mutluluğu Arayan Türkler ve Yunanlılar Birbirlerini Buluyor" başlıklı yazıda, Yunanlıların İstanbul'a hala "Konstantinopol" demelerine rağmen, Atina'da açılan Türk mağazalarından alışveriş yapmaktan kaçınmadıkları belirtiliyor. 

ELİT KESİMLER SINIR YOK GİBİ DAVRANIYOR

Özellikle, her iki ülkenin elit kesiminin arada sınır yokmuş gibi hareket ettikleri, zengin Yunanlıların İstanbul'da Ortadoks Kilisesi'nde evlenmeyi tercih ettikleri, zengin Türklerin ise Yunan adalarında tatil yaptıkları ifade edildi.

DEPREMLER İKİ HALKI BULUŞTURDU

Değişimin 1999 yılında, her iki ülkede de yaşanan büyük depremlerin ardından başladığı hatırlatılan yazıda, "deprem diplomasisinin" iki ülke arasındaki turizme de büyük"katkısının olduğu kaydedildi.

YABANCI DAMAT DİZİSİ HALKLARI YAKINLAŞTIRDI

İki ülke arasındaki olumlu havanın, ticaret hacmini yaklaşık 5 kat arttırdığı, kültürel engellerin ise 2005 yılında Yunanistan'da yayınlanmaya başlayan ve Türk kız-Yunan delikanlı aşkını konu alan 'Yabancı Damat' dizisi ile kırıldığı aktarılıyor.

Dizinin, Türklerin yaşamının Yunanlılara ne kadar benzediğini göstermesi bakımından Yunanistan'da çok büyük bir etki yaptığı belirtiliyor.

Yazıda, Yunanlıların Türklere henüz tam olarak güvenmedikleri ve ilişkilerde yaşanan gelişmelere rağmen iki tarafın da daha çok gayret göstermeleri gerektiğini düşündükleri de ifade edildi.