BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.506,45
HABER /  DÜNYA

Papa alay konusu oldu

Kilisenin gazabına uğrayan Dan Brown'un Da Vinci Şifresi kitabı Vatikan'ın başını ağrıtmaya devam ediyor.

Abone ol

Yayınlandığı dönemde uzun süre Katolik kilisesi tarafından ağır eleştirilere uğrayan Dan Brown'ın yazdığı Da Vinci Şifresi adlı Vatikan'ın başını ağrıtmaya devam ediyor. Papa'nın yeni kitabını ABD'de skandal yaratan kitabın yayıncısı basında Papa 16. Benediktus İtalya'da alay konusu oldu.

İTALYAN BASINI ALAYA ALDI

İtalyan gazeteleri bu durumu alaya alırken, Il Giornale gazetesi birinci sayfadan verdiği haberde, Papa'nın kendi kitabı "Ratzinger'in Şifresi"nin yakında piyasaya çıkacağını yazdı.

Papa Kardinal iken, Joseph Ratzinger adını kullanıyordu. Papa'nın, Hz. İsa'nın hayatını anlattığı kitabının ilk cildinin asıl adı ise "Nasıralı İsa". Vatikan, Nasıralı İsa'nın dünya ölçeğinde dağıtım haklarını İtalya'daki Rizzoli yayınevine verdi.

Rizzoli ise Vatikan'dan bağımsız olarak, kitabın ABD'deki dağıtım haklarını Da Vinci Şifresi'nin de yayıncısı olan Doubleday yayınevine sattı. Vatikan yayınevinden yapılan açıklamada, Doubleday'in daha önce Papa John Paul'ün bir kitabının yanısıra, başka Katolik kitapları da yayınladığı belirtildi.