BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

'Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldı' iddiası

'Şanlıurfa'da HDP'nin seçimlere şaibe karıştırdığı' iddia edilen ve Yeni Şafak tarafından servis edilen görüntüler sosyal medyayı karıştırdı.İşte şaibeli oy kullanıldığı iddia edilen o fotoğraflar...

Abone ol

Şanlıurfa'daki oy pusulalarıyla ilgili şaibe yapıldığı iddiası sosyal medyayı birbirine düşürdü. Özellikle Twitter'da üst üste paylaşılan "elinde çok sayıda oy pusulası ile kabine giren HDP'li" fotoğrafı, Twitter kullanıcılarını 'provokasyon' olduğu ve 'oy işlemlerine şaibe karıştırıldığı' yönünde ikiye böldü; oy pusulalarının bu seçime ait olmadığı da iddialar arasında yer aldı.

"BU RESMİ KALDIR HEVAL..."

Yeni Şafak'ın internet sitesinde yayınladığı haberde yer alan fotoğrafa göre, HDP'li olduğu iddia edilen bir kişi, oy kullanırken bir başkası tarafından görüntüleniyor.

HDP'li olduğu iddia edilen şahsın, birden çok oy pusulasına art arda mühür bastığı görülen fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı ve hatta bu paylaşımın açıklama kısmına arkadaşının oyları art arda bastığına ilişkin bir yorum yer alıyor.

Fotoğrafın altındaki "Bu resmi kaldır heval oylar iptal olabilir çirkefe yatacaklar' yorumu da dikkat çekiyor...

hdp-urfa-sahte-oy-pusulasi.jpgFotoğrafı yayınlayan Yeni Şafak, haberinde fotoğrafı "Elinde çok sayıda oy pusulası ile kabine giren HDP'li, evet mührünü teker teker bütün pusulalara basarken, bir başkasına da fotoğrafını çektirdi." diye yorumladı.

FOTOĞRAF BU SEÇİMDEN Mİ YOKSA ESKİ Mİ?

Radikal'den İsmail Saymaz'ın kişisel Twitter'ında paylaştığı fotoğrafta, oy pusulasının eski bir seçime ait olduğu , pusuladaki parti dizilimlerinin bu seçimdekiyle örtüşmediği bilgisi yer aldı.

ekran-resmi-2015-06-07-14.56.28.png


 
SON SEÇİM SONUÇLARI İL İL-ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SEÇİM SONUÇLARI SON DURUMU, HDP VE AKP OY ORANI-OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HDP SEÇİM SONUÇLARI BARAJI GEÇTİ Mİ SON OYU NE? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ