BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu zarfı sandığa tam atacaktı ki...

Başbakan Ahmet Davutoğlu 25. dönem milletvekili genel seçimi için oyunu memleketi Konya'da kullandı. Başbakan ile yeğeni arasında sandık başında gülümseten anlar yaşandı.

Abone ol

Davutoğlu seçim zarfını sandığa atarken yanına gelen minik yeğeninin "ben atıyorum" deyip elini zarfa uzatması herkesi gülümsetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 milletvekili seçimleri için oyunu Konya Meram Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullandı. Davutoğlu Konya’ya eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Sare Davutoğlu, ikametgahı Ankara’da olduğu için oyunu Ankara’da kullandı.

DAVUTOĞLU'NUN ZARFINI ATMAK İSTEDİ

Oy pusulasının bulunduğu seçim zarfını sandığa atmak isteyen Davutoğlu'na minik yeğeni sürpriz yaptı. Davutoğlu'nun elindeki zarfa uzanan çocuk, "ben atıyorum" dedi. Yeğenini elinden tutarak durduran Davutoğlu, "18 yaşına geldin mi kullanacaksın" dedi.

Başbakan, zarfı sandığa atarken ablasının çocuğu ile kısa bir sohbet etti ve basın mensuplarını selamladı. Bu anlar izleyenleri gülümsetti.

Davutoğlu’nun seçim sonuçlarını Konya’da takip edecek ve saat 20.00 sularında Ankara’ya dönmesi bekleniyor.

davut-sandik.jpg

Davutoğlu,  Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

DEMOKRASİ TÜRKİYE'DE KÖKLEŞMİŞTİR

Seçim kampanyası sürecinde olgunluk içinde davranan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ümit ederiz ve bütün vatandaşlarıma da bu yönde tavsiyede bulunmak istiyorum. Selamlaşarak, farklı kanaatlerde bile olduklarını bilseler dahi birbirlerine tebessüm ederek, güler yüz göstererek herkes kendi kanaatini beyan etsin, oylarıyla bunu göstersin. Hiçbir yerde sertlik, herhangi bir şekilde olumsuzluk yaşanmasın bütün temennimiz budur. Demokrasi Türkiye'de kökleşmiş, yerleşmiştir. Sandık güvenliği konusunda 1947'den bu yana hiçbir tereddüt yaşanmamıştır, 1950'den bu yana özellikle. Şimdi de inşallah bütün hem sandık güvenliği hem de milli iradenin tecellisi bakımından güzel bir demokrasi şöleni halinde bugünü tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."

BALKON KONUŞMASI YAPACAK MI?

ahmet-davutoğlu-oy-verirken-seçim-sonuçlari.jpgBir gazetecinin "AK Parti Genel Merkezi'nde bir balkon konuşması hazırlığı var mı? Ankara'ya ne zaman döneceksiniz" sorusuna Başbakan Davutoğlu, "Müsaade edin 81 vilayeti dolaştık, ata yurdunda şöyle bir nefes alayım. Akşama kadar Konya'da olacağım. Akşamleyin inşallah tablo netleştikten sonra Başbakan olarak da AK Parti Genel Başkanı olarak da milletimize ilk açıklamayı yapmak benim borcum. Yani netice ne olursa olsun bu neticeyle ilgili kanaatlerimi halkımızla paylaşacağım. Bu konuda da inşallah 'balkon konuşması' diye artık adlandırıldı, inşallah onu da yaparız" yanıtını verdi.

SON SEÇİM SONUÇLARI İL İL 2015

SEÇİM SONUÇLARI SON DURUMU AK PARTİ HDP OY ORANI

HDP SEÇİM SONUÇLARI BARAJI GEÇTİ Mİ SON OYU NE?