BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada faciaya ramak kala

Ağabeyinin kullandığı tankerin freninin boşaldığını fark etti, kendi tankeriyle inanılmaz bir manevra yapıp faciayı önledi

Abone ol

Şablıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, ağabeyi Ahmet Gelegen yönetimindeki tankerin frenin boşaldığını fark eden Mehmet Gelegen, kendi kullandığı tankerle önüne geçti.

Ardından da kendi tankerine dayanan ağabeyinin kullandığı tankerin hızını kesip, yavaş yavaş fren yaptı. Mehmet Gelegen, büyük bir soğuk kanlılıkla ağabeyinin tankeri durdurmayı başardı.

Irak'tan yüklendiği ham petrolü Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne götüren 42 yaşındaki Ahmet Gelegen yönetimindeki 63 KY 695 plakalı ham petrol yüklü tankerin Şanlıurfa'nın Birecik Tünel çıkışında freni boşaldı.

Aşırı hızla Birecik'e doğru seyir halindeyken freni boşalan tankerin şoförü Ahmet Gelegen sürekli korna çalarak önde aynı güzergahta ilerleyen kardeşi 37 yaşındaki Mehmet Gelegen yönetimindeki 63 KP 5221 plakalı ham petrol yüklü tankere ikaz verdi.

Ağabeyinin tankerinin hızla kontrolsüz bir şekilde geldiğini fark eden Mehmet Gelegen, kendi kullandığı tankerle önüne geçti. Ardından da kendi tankerine dayanan ağabeyinin kullandığı tankerinin hızın kesip, yavaş yavaş fren yapmaya başladı.

Bu sıra çarpışmalar meydana geldi. Mehmet Gelegen, büyük bir soğukkanlılıkla freni boşalan ağabeyinin kullandığı tankeri durdurmayı başardı.

Yolu kapatan tankerlerde bulunan ham petrol de çarpışmalar sırasında hasar gören depodan yola aktı. Bu nedenle yol, yaklaşık 1.5 saat araç trafiğine kapandı. Tankerden boşalan ham petrol ise Birecik Belediyesi tarafından önce köpükle, sonra toprakla kapatılarak temizlendi.

‘RİSK ALDIM’
Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Mehmet Gelegen, “Hem ağabeyim hem de Birecik'te yaşayan insanların hayatı söz konusuydu. Belki de daha büyük bir facia yaşanabilirdi. O yüzden kendimi de riske atarak, bunu yaptım'' dedi.