BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Saniye farkıyla hayata veda etti

24 yaşındaki öğretmen Melahat Dönmez depreme apartmandan çıkarken kapıda yakalandı...

Abone ol

Van'da meydana gelen depremde Erçiş İlçesi'nde hayatını kaybeden sınıf öğretmenleri 24 yaşındaki Melahat Dönmez'in cenazesi, memkeleti Konya'nın Bozkır İlçesi'nde, 25 yaşındaki İrfan Ataseven'in cenazesi de Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Göktepe Beldesi'nde toprağa verildi.

Van'ın Erciş İlçesi'ne 2 ay önce öğretmen olarak atanan bekar Melahat Dönmez'in, 2002 yılında Konya'da içinde bulundukları minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 7 yaşındaki kardeşi Murat ve 22 yaşındaki ablası Çiğdem'in hayatını kaybettiği, kendinin ise  yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

Melahat Dönmez'in cenazesi Merkez Camii'nde kılanan namazın ardından gözyaşları içinde  ilçe mezarlığında kardeşlerinin mezarının yanına defnedildi. 2 çocuğunu trafik kazasında kaybettikten sonra bir çocuğunu da depreme kurban veren emekli öğretmen 54 yaşındaki Ali Dönmez, gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklarından geriye 25 yaşındaki Fatma Tunç, isminde bir kızı kalan baba Dönmez yakınları tarafından teselli edildi.

SANİYE İLE DEPREME YAKALANMIŞ

Melahat Dönmez'in kazadan yaralı kurtulup depreme yenik düştüğünü belirten, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, şunları söyledi:

"Çok kötü bir olay. Daha bu sene öğretmenliğe başlamış bir gencimizdi. Olayı, yanındaki yaralı arkadaşının telefonuyla öğrendik. Depreme saniyelik bir durumla yakalanmış. Apartmanın kapısından çıkarken, kapının kirişi yıkılmış. Melahat Dönmez, enkaz altında kalırken, diğer arkadaşı ayaklarından yaralanmış.''

ENKAZDAN YARALI KURTULDU, HASTANEDE ÖLDÜ

Erçiş'de depreme evinde yakalanan ve enkaz altından yaralı olarak kurtarıldığı belirtilen 1 yıllık sınıf öğretmeni İrfan Ataseven'in cenazesi de Karaman'ın Sarıveliler İlçesine bağlı Göktepe Beldesi'nde belde mezarlığında toprağa verildi. Ataseven'in yaralı olarak kurtarılan 2 ev arkadışının ise tedavi altında olduğu belirtildi.

EŞİYLE BİRLİKTE ÖLEN AKŞEHİRLİ ÖĞRETMENİN CENAZESI YARIN DEFNEDİLECEK

Van'da Maraş Caddesi'ndeki evlerinde enkaz altında kalıp hayatını kaybeden okul öncesi öğretmeni 25 yaşındaki Emel Çiler Türkoğlu'un cenazesi ise yarın memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'nde toprağa verilecek. Eşi 29 yaşındaki öğretmen Oktay Türkoğlu'nun cenazesi de bugün memleketi Amasya'da defnedilecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden  2009 yılında mezun olan Emel Çiler Türkoğlu'nun 2010 yılında öğretmenliğe başladığı ve aynı yıl Oktay Türkoğlu ile dünya evine girdiği kaydedildi. Annesi Hatice Çiler'in, damadının cenazesine katılmak için Amasay'da olduğu, Afganistan'da bir inşaat firmasında çalışan babası Mehmet Çiler'in de Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Türkiye'ye gelmek üzere olduğu belirtildi.

Cenazelerinin eşiyle birbirlerine sarılı halde bulunduğunu belirten eniştesi Ali Başdemir, şunları söyledi:

'' Van'da deprem olduğunu televizyonlardaki haberlerden öğrendik. Zaten haberlerde de yeğenimin bulunduğu binan enkazı görüntüsü vardı. Bordo renkli bir binaydı. Haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla alt kattaki işyerini genişletmek için kolonları kesmişler. Aynı açıların yaşanmaması için bir an önce önlem alınmalı.''