BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şangay'da zafer Hamilton'un

Formula 1'de Çin Grand Prix'ini başarılı bir yarış çıkaran Lewis Hamilton kazandı.

Abone ol

Şangay'da yapılan Formula 1 Grand Prix'inden zaferle ayrılan McLaren sürücüsü Lewis Hamilton, ''kariyerinin en iyi yarışlarından birini çıkardığını'' söyledi.

İlk sırada başlayan Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel'e karşı üç pit stop stratejisiyle yarışan Hamilton dört tur kala rakibini geçerek bu sezon Vettel'in kazanma serisine de son vermiş oldu.

Hamilton'ın zaferiyle iki sürücü arasındaki puan farkı da 21'e düşmüş oldu.

Kariyerinin 15. grand prix zaferini elde eden Hamilton, yarışa çok iyi başladıklarını söyledi.

Gerçekten de Hamilton ve takım arkadaşı Jenson Button, yarışın hemen başında Vettel'i geride bırakarak ilk iki sıraya yerleştiler.

Fazladan yaptığı bir pit stop ise Hamilton'a yeni lastikleriyle Vettel'den daha hızlı olmasını sağladı.

Hamilton da, zaferde stratejilerinin önemli rol oynadığı inancında.

Avustralya ve Malezya'daki zafelerinin ardından Şangay'da zorlanan Vettel'in sert lastiklerle zorlanması dikkat çekti.

''Lewis'in yaklaştığını gördüm, fazla direnmenin anlamı yoktu, fırsatı değerlendirdi ve geçti'' diyerek son turlarda yaşadıklarını anlatan Vettel, bir kaç hata yaptıklarını, ama yarışı ikinci sırada bitirebildikleri için de memnun olduğunu söyledi.

Takım arkadaşı Webber ise, 18. sırada başladığı yarışı üçüncü sırada tamamlayarak günün en çarpıcı performanslarından birini sergileyen sürücü oldu.

Çin Grand Prix'i McLaren sürücüsü Jenson Button için ise talihsizliklerle dolu bir yarış oldu.

İkinci sırada başladığı yarışta Vettel'i geride bırakmasına karşın liderliği takım arkadaşı Hamilton'a kaptıran Button ise yarışın ardından kendisiyle dalga geçilmesine neden olan bir hata yaptı.

İngiliz sürücü, ilk pit stop duruşları sırasında McLaren garajı yerine Red Bull garajı önünde durdu. Uyarılar üzerine hızla bir sonraki garaja ilerleyen Button hem çok değerli üç saniyeyi kaybetti, hem de yarış liderliğini Vettel'e kaptırdı.

Ferrari sürücüleri Massa ve Alonso yarışı altı ve yedinci sıralarda bitirirken, Michael Schumacher kendisinden beklenen patlamayı yine gerçekleştiremedi ve sekizincilikle yetinmek zorunda kaldı.