BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.505,78
HABER /  GÜNCEL

Tacizciden çıldırtan savunma!

Samsun'da dershaneden çıkıp evine giden lise öğrencisi 17 yaşındaki E.Y.'yi, sokak ortasında elle taciz eden Haluk Ö. savunması ile çıldırttı

Abone ol

Samsun'da dershaneden çıkıp evine giden lise öğrencisi 17 yaşındaki E.Y.'yi, sokak ortasında elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 53 yaşındaki Haluk Ö., ilk kez hakim karşısına çıktı. Kızı taciz etmediğini ileri süren sanık, "Aşırı içmiştim. Yolda giderken dengemi kaybedip düşerken, elim genç kıza değdi" dedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen E.Y.'nin dinlenmesi ve olay nedeniyle ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için davayı erteledi.

İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde geçen şubat ayında meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla birlikte dershaneden çıkıp evine giden lise öğrencisi E.Y.'yi, bir kahvenin önünde kaldırımda duran emekli ve 2 çocuk babası olan Haluk Ö. iddiaya göre elle taciz etti. Önce Haluk Ö.'ye bağırıp tepki gösteren E.Y., daha sonra polisi arayarak şikayetçi oldu. Kısa sürede olay yerine gelen polis, cinsel istismar suçundan sabıkası bulunan Haluk Ö.'yü gözaltına aldı. Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Haluk Ö., suçsuz olduğunu söyledi. Olay günü cezaevinden yeni çıktığını belirten sanık, "Sahte nüfus cüzdanı kullanmak suçundan 1.5 aydır cezaevindeydim. Olay günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olunca, bir yerde alkol aldım. Aşırı derece içmiştim. Yolda giderken dengemi kaybedip düşerken, elim genç kıza değdi. Kasıtlı bir hareket değildi" diye konuşarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen E.Y.'nin dinlenmesi ve olay nedeniyle ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için davayı erteledi.