BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genç kızı kandırıp tecavüz ettiler!

Kavak İlçesi'nde 14 yaşındayken hoşlandığı gence telefon numarasını veren E.Ö., kandırılarak tecavüze uğradı

Abone ol

SAMSUN'un Kavak İlçesi'nde 14 yaşındayken hoşlandığı gence telefon numarasını veren E.Ö., kandırılarak tecavüze uğradı. Ardından telefonundan arayan başka bir kişiyle görüşen E.Ö., onun da evlenme vaatlerine kanarak ilişkiye girdi. Ağabeyinin tesadüfen bulduğu genç kız duruşmada sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme her iki sanığa da 15'er yıl hapis cezası verdi.

Kavak İlçesi'nde 2009 yılı Kasım ayında komşularının düğününe giden ve o tarihte 14 yaşında olan E.Ö., hoşlandığı 21 yaşındaki Muhammet Özkan'a cep telefon numarasını vererek görüşmek istediğini söyledi. Kısa süre sonrada iki genç önce mesajlaşmaya, sonra telefonla konuşmaya başladı. Özkan, 1 ay sonra, genç kızı otomobille bir gölet kenarına gezmeye götürerek iddiaya göre E.Ö ile ilişkiye girmek istedi. Ancak, E.Ö. kabul etmedi. 3 gün sonra yine Muhammet Özkan ile aynı yere giden genç kız, "Benimle ilişkiye girmezsen seni terk ederim" diyen sevgilisini kaybetmemek için, ilişkiye girdi. Ancak, kısa süre sonra terkedildi. 3 gün sonra E.Ö.'yü telefonla arayan 20 yaşındaki Samet Yıldız tanışmak istediğini söyledi. Bir süre E.Ö. ile arkadaşlık yapan Yıldız, genç kızı evlenme vaadiyle kandırarak bir arkadaşının evine götürdü. Geceyi genç kız ile birlikte geçiren ve ilişkiye giren Yıldız, sabah olunca E.Ö.'yü bir parkta bırakıp kayıplara karıştı.

Bunun üzerine sokaklarda dolaşmaya başlayan E.Ö., kendisini arayan ağabeyi ile karşılaştı. Başına gelenleri anlatınca da polise giderek 2 kişi hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıklar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde '15 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girmek ve hürriyetinden alıkoymak suçlarından son kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Muhammet Özkan, "Kendisiyle ilişkiye girmedim. Sadece bir kaç kez buluşup gezdik. Ailesi durumu öğrenince babası beni arayıp kızdı. Ben de onunla görüşmekten vazgeçtim" dedi. Diğer sanık Yıldız ise, E.Ö. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini ileri sürerek, "Bana yaşının büyük olduğunu söylemişti. İlişkiye girmeyi benim kadar o da istiyordu. Zorla bir şey yapmış değilim. Kendisini seviyordum. Ancak, daha önceden başkasıyla ilişkiye gidiğini söyleyince vazgeçtim ve onu ilçeye giden minibüs durağına bıraktım" diye konuştu.

Daha önceki duruşmalara katılan E.Ö. ise, her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek, "Beni kandırıp ilişkiye girdiler. Tek suçum onlara güvenmek oldu" dedi. Diğer taraftan E.Ö.'nün İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'ndan alınan raporunda olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirten mahkeme, her 2 sanığa "Cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 15'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

BURSA BU VAHŞET İLE ÇALKALANIYOR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

BURSA'da yol kenarındaki armut bahçesinde, sırtından bıçaklandıktan sonra elleri ayakları naylon iple bağlanıp, etrafına otomobil lastikleri dizilerek yakılmış 30 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Polis cesedin kimliğini araştırıyor.

Bursa'da yaşayan 25 yaşındaki Kerem Kulanç, dün piknik yapmak için ailesiyle birlikte gittiği Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde, armut ağaçlarının altında gördüğü bir cismi, önce mağaza vitrinlerinde kıyafet giydirilen alçıdan yapılmış manken sandı. Yaklaşınca bunun ceset olduğunu fark eden Kulanç, cep telefonu ile 155'i arayarak polise haber verdi. Belirtilen adrese gelen ekipler çevrede önlem aldıktan sonra 30 yaşlarında erkeğe ait olduğu belirlenen cesedin el ve ayaklarının naylon iple bağlandıktan sonra sırtından bıçaklandığını, ardındran etrafına otomobil lastikleri dizilerek yakıldığını tespit etti.

Yapılan incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

ECEM'İN ÖLÜMÜNDEKİ ŞOK İDDİA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şahintepe'de, bir uçurumun altında cansız bedeni bulunan intihar ettiği ileri sürülen Ecem Çokluk'un erkek arkadaşının gözü önünde canına kıydığı ileri sürüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ecem'in esrarengiz ölümünü soruşturan polis, Ecem'in üç arkadaşının ifadesine başvurdu. Edinilen bilgiye göre Çokluk'un erkek arkadaşı Birol Aytekin ifadesinde olayı şöyle anlattı: "Uçurumun kenarına geldiğimizde kendisini atmak istediğini fark edince onu tutup geri çektim. Ancak biraz yürüdükten sonra elimden kurtularak kendini attı" dedi.Aytekin ifadesinin devamında da şöyle konuştu, "Ecem ile 2 ay önce facebook'dan tanıştık. Çıkma teklifimi kabul etti. İki kez buluştuk.

En son olay günü buluştuk. Aşık Veysel Mahallesi'nde bulunan uçurumun oraya gittik. Ailesinden çok çok şikayet ediyordu. Babası gezmesine izin vermiyordu. Hep bu şekilde babasından şikayetçiydi. Uçurumun oraya geldiğimizde birden kendini atmak istedi. Durumu fark ettiğimde onu tutarak geri çektim. Tam geri dönerken birden elimden kurtularak geri koştu ve kendini uçurumdan attı."Öğrenildiğine göre polis ayrıca Ecem'in diğer arkadaşlarının da ifadesine başvurdu. Onlarda biri, sınıf arkadaşı Meral Arı'nın "Anne babası sürekli baskı yapıp Ecemi dövüyor. Ailenin baskısından bıktığını, kendini uçurumdan atacağını söylemişti. En son okul önünde Birol ile birlikte görmüştüm." şeklinde;Bir başka sınıf arkadaşı Merve Sonkaya'nın da, "Anne babası Ecemi dövüyordu. Geçen hafta okulun penceresinden atlamak istedi. Onu ben tutarak engel oldum" diye konuştuğu öğrenildi.

OTOMOBİL İÇİNDE ÇİFTE İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, otomobilin içinde otururlarken kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldısına uğrayan 46 yaşındaki Fevzi Durna ile 31 yaşındaki Necmettin Özgür Altan yaşamlarını yitirdi. Polis, kaçan saldırganları arıyor.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı Nardüzü Beldesi Şehit Er Ali Türkmen Caddesi'nde meydana geldi. 31 UP 428 plakalı otomobilde oturan Fevzi Durna ile Necmettin Özgür Altan, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Otomobilin direksiyonunda bulunan Fevzi Durna olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Necmettin Özgür Altan, çevredekilerce hemen İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Necmettin Özgür Altan da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otomobil çevresinde delil toplayan polisler, saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Ölenlerden Necmettin Özgür Altan'ın Dörtyol'a bağlı Payas Beldesi Belediye Başkanı Bekir Altan'ın amcasının oğlu olduğu öğrenildi.

OTOMOBİLİNİN EL FRENİNİ ÇEKMEYİNCE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şanlıurfa'da sürücüsünün el frenini çekmemesi nedeniyle sürüklenen otomobil, çarptığı minibüsle birlikte merdivenli sokakta iki bina arasında sıkışarak merdivenlerde asılı kaldı.

Alınan bilgiye göre, Murat Y, 63 ZC 828 plakalı otomobilini Atatürk Mahallesi 25. Sokak'ta park etti.El frenini çekmeyi unutan sürücünün araçtan inmesinden sonra, otomobil meyilli olan sokakta hareket etmeye başladı. Yaklaşık 100 metre ilerleyen ve aynı sokağın girişinde park halinde bulunan 63 KR 919 plakalı minibüse çarpan otomobil, minibüsle birlikte iki binanın duvarları arasına sıkıştı.

Can kaybı yaşanmayan olayda, otomobil ve minibüs merdivenlerde asılı kalarak ilginç bir görüntü oluşturdu. Olay yerine gelen polis ekipleri ve özel çekiciler tarafından önce otomobil bulunduğu yerden çıkarıldı. Daha sonra minibüs de uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden kaldırıldı.

Araçların sıkıştığı 2 evin duvarında ise hafif hasar oluştu.

BUNALIMA GİREN POLİS KENDİNİ VURDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'de, karısıyla tartışan polis memuru Nurettin Pars (41) kendini silahla başından vurarak intihar etmek istedi.

Olay, Gaziemir İlçesi Sosyal Konutlar arkası Şahintepesi'nde önceki gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Olay yeri inceleme biriminde görevli Pars, öğretmen eşiyle Akçay Caddesi'ndeki evinde tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından eşine "Çocuğa iyi bak" diyen polis memuru, kapıyı çarparak evden uzaklaştı. Ankara'dan üç ay önce İzmir'e atandığı belirtilen Pars, Şahintepesi'ne geldi.

Burada kendini silahıyla başından vurarak hayatına son vermek isteyen Nurettin Pars yaralandı. Polis memuru, olay yerine gelen ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Pars'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GAZ BOMBASI MİNİK ELİF'İN HAYATINI KARATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Şırnak'ın Silopi ilçesinde göstericilere müdahale için atılan gaz bombasının 2 yaşındaki Elif'i ağır yaraladığı öne sürüldü.

Nuh Mahallesi'nde önceki gün düğün yapılan alanın yakınından geçen araçlarının taşlı saldırıya uğraması üzerine, polis de gaz bombasıyla karşılık verdi. İddiaya göre polisin kullandığı gaz bombalarından birinin yakın mesafede bulunan 2 yaşındaki Elif Güngen'in kafasına isabet etmesi sonucu, küçük kız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Silopi'deki ilk müdahaleden sonra Elif Güngen, ambulansla Batman Medikal Park Hastanesi'ne sevk edildi. Minik Elif'in burada çekilen tomografisinde kafatasının arka kemiğinde kırık olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Müdahale sırasında Elif'i yerden kaldırmak isteyen 20 yaşındaki Mervan Demirtaş'ın ayağına da yakın mesafeden bir gaz bombasının isabet ettiği belirtildi.

BDP'lilerden tepki
Olayı duyan Silopi Belediye Başkanı BDP'li Emin Toğurlu, BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış ile il ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra kalabalık bir grup hastaneye geldi. Vatandaşların hastanedeki bekleyişi sırasında polis, muhtemel bir olayın çıkmaması için hastane çevresinde geniş önlem aldı.

Minik Elif'in Batman'a gönderilmesinin ardından hastane bahçesinde kısa bir konuşma yapan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Silopi halkının ve çocuklarının artık dışarıda rahat bir nefes alamayacak hale geldiğini söyledi:

"Artık yeter diyoruz. 2 yaşındaki Güngen'in kafatasının arkasında çatlak var. Hiçbir suçu olmayan masum çocuğun bu hale gelmesine neden olan kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadı, yapıldığı da görülmemiştir. Ve bize kalkıp 'gerekirse daha fazla gaz bombası atarız' diyorlar. Yetkilileri artık duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi. BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış da son 7-8 ayda Şırnak'ın 'gaz cumhuriyeti'ne dönüştüğünü söyledi.

Elif Güngen'in amcasının oğlu Halil Güngen ise 8 aydır polisin Nuh Mahallesi'nde nöbet tuttuğunu söyledi. Güngen, "Ne dışarı çıkabiliyoruz, ne de alışveriş yapabiliyoruz. Bugün de Elif'i başından yaraladılar. Bunu her kim yaptıysa hesabını vermek zorundadır. 2 yaşındaki yaşındaki çocuğa gaz bombası atılır mı?" diye tepki gösterdi. 

DENİZDEN ÇIKAN CESET KORKU YARATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Üsküdar'da denizde erkek cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Harem arabalı vapur iskelesinin açığında denizde ceset olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi.

Olay yerine gelen deniz polisi cesedi çıkardı.

Cesedin 35 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu, ölen kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Ceset, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.