BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan rakiplerini köşeye sıkıştırdı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında sert bir dille muhalefeti eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da seçmeninin karşısına çıkaracağı 550 milletvekili adayının tanıtımını Ankara Arena'da düzenlenen bir etkinlikle yaptı.

Tanıtım toplantısında seçmenlerine ve kurmaylarına seslenen Erdoğan'ın hedefinde ise Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarını milletvekili adayı gösteren muhalefet vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu Ergenekon örgütü nerede? Söylesinler gidip üye olacağım" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Ergenekon merkezini bulamayanlar, irtibat bürosunu kendi partilerinin çatısı altında açmaya karar verdiler. Dışarıdan aday bulamadılar, gidip içeriden Silivri'den adaylar buldular" dedi.

BAHÇELİ KAÇIP GİTTİ

AK Parti'nin 2023 hedefleri projesini MHP'den çaldığı yönündeki açıklamaları da sert dille eleştiren Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi yerden yere vurdu:

"Milletin sana 5 yıllığına iktidar verdi. Sen ne yaptın? 3.5 yılda kaçıp gittin. Sen 2023 hesabını nasıl yapacaksın? Böyle bir kapasite bunlarda yok."

AK PARTİ 7 BÖLGEDE DE VAR

Konuşmasında 'tek devlet ve tek bayrak' göndermesi de yapan Erdoğan, AK Parti'nin Güneydoğu'da güçsüz adaylar göstererek, seçim yarışından vazgeçtiği yönündeki iddiaları da yalanladı.

"Bu iddiaları ortaya atanlar çok büyük yanılgı içindeler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekili adayları tanıtımda yaptığı konuşmayla resmen seçim kampanyasının startını verdi. Sert bir dille muhalefeti eleştiren Erdoğan, Ankara'dan rakiplerine de gövde gösterisi yaptı. 

İşte Erdoğan'ın o konuşmasından öne çıkan satır başları...

BİZ ÇETELERİN DEĞİL MİLLETİN PARTİSİYİZ

AK Parti'yi millet kurmuştur. Biz sadece onun tabelasını asıyoruz. Bizim kadrolarımız bizzat milletten teşekkül etmiştir. Bizim kadrolarımız güdümlü, ısmarlama kadrolar değildir. Bizim kadrolarımız çetelerle, mafyayla, hukuk dışı suç örgütleriyle yol arkadaşlığı yapan değil, milletle gönül birliği yapan, kader birliği yapan bir kadrodur.

SİLİVRİ'DEN ADAY BULDULAR

Onlar önce çetelerin avukatı olduklarını söylediler. Ardından çetelerin operasyonuyla birbirlerine girdiler. Yetmedi, kürsüye çıkıp 'Nerede bu Ergenekon örgütü gidip üye olacağım' dedi. İşte Silivri'de. Eğer üye kayıt defteri açtılarsa gider üye olursun. Ergenekon'un merkezini bulamayanlar, irtibat ofisini kendi çatıları altıda açmaya karar verdiler. Dışardan aday bulamadılar, içerden Silivri'den aday buldular.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Siz milletin iradesini mi, Silivri'nin iradesini mi temsil ediyorsunuz? Siz milletin iradesini mi yoksa çetelerin, mafyanın, cuntanın iradesini mi temsil ediyorsunuz? Hani siz dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyordunuz. 8.5 yıldır bundan başka kullandığınız cümle yoktu. Biraz tutarlı olun... Bir kere de sözünüzün arkasında durun. Alıştık size , bol çark ediyorsunuz. Ne olur bir kere de çark etmeyin. Biz yetkiyi milletten alır, hesabımızı da millete veriririz. Tek hesap mercimiz aziz millettir. Gücünü milletten almayanlar ise hesabını başka yerlere, çetelere öderler.

ÇETELERLE MÜCADELEYE DEVAM

Bundan sonrada çeteler hakkında çalışmayı sürdüreceğiz. Mafyanın, çetelerin yeniden üreme şansı bulamayacağı gibi aynen İtalya'da olduğu gibi temiz eller operasyonuna da ihtiyaç kalmayacak.

ONLARIN BÖYLE BİR KAPASİTESİ YOK

Seçim bildirgemizde 2023 hedeflerimizi açıkladık ve dedik ki 'Türkiye hazır, hedef 2023.' Şimdi MHP Genel Başkanı 'Bunun patenti bana ait diyor." Ya sen 2023'e kadar hedefler koyabiliyor musun? 2023'e kadar hedefler koyabiliyordun da bu millet sana 5 yıllığına iktidar verdi. Niye 3.5 yılda kaçıp gittin?. Sen 2023 hesabını nasıl yapacaksın. Böyle bir kapasite bunlarda yok. Bunlar 10 yıllardır bu ülkenin siyasetinde varlar. Ey CHP tek başına iktidarda oldun, koalisyonda bulundun. Ne yaptın?  Sayın Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemi hatırlıyor musunuz? Bakanlıklarda kaloriferler çalışmıyordu. Herkes mantoyla çalışıyordu. İşte CHP'nin iktidarı bu. Bizi 5 cente muhtaç etmişlerdi. Onların iktidarında İstanbul'da küvetler suyla dolduruluyordu.

AK PARTİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE

Şimdi çıkıp, 'AK Parti bazı bölgelerde seçim yarışından çekildi' diyenler var. Bunu söyleyenler çok büyük bir yanılgı, çok büyük cehli siyaset içindeler. Bunu söyleyenler adaylarımızı tanımadıkları kadar, AK Parti'nin çözüm için ortaya koyduğu kararlılığı da görmüyorlar. Bunu söyleyenler değişimden, dönüşümden çekiniyorlar. AK Parti hiçbir bölgeden çekilmiyor. Bir Azeri atasözü der ki,'Dertsizler yer yüzüne yüktür.' Bizim derdimiz var. Bizi bu dert yollara düşürdü. Bizim derdiniz Türkiye sevdanız, Türkiye davamız.

TEK BAYRAK, TEK DEVLET

Biz de ne Türk milliyetçiliği ne de Kürt milliyetçiliği var. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demekten de kaçınmayacaksın. Bu ay yıldızlı bayrakta kimi inciten birşey var? Bu bayrağın rengi niçin birilerini rahatsız ediyor? Bu bayrağın rengi tüm şehitlerimizin kanıdır. Bağımlı mı, köle mi olacaktık? O bizim bağımsızlığımızın simgesi. Bu ülkenin, bu vatanın uğruna şehit olanları görmeyecek miyiz? Her yıldız bir şehittir. Bunu böyle görmek lazım. İşte herşey burda gizli. Bu yüzden tek bayrak ve tek millet... Tek vatan.

İKİNCİ DEVLET ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ!

Bu bayrağın altında ikinci bir devlet asla düşünülemez. ben hiçbir zaman tek dil demedim. Tek resmi dil ifadesi kullandım. Benim ülkemde herkes anadilini rahatlıkla konuşabilir, bunun önünü de biz açtık. Benim Kürt kardeşim kendi anadilini konuşabilir. Cezaevinde konuşabiliyor muydu? Şimdi konuşabiliyor mu? Konuşuyor. Bizden öncekiler niye bunu yapmadı? Güneydoğu Anadolu'daki istismar kokan politikaları ancak biz çözebiliriz. Bu ülkede Kürt sorunu yok, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır. Onlar da bu oyunu bozacaklar.

GENÇLERE YGS MESAJI: RAHAT OLUN!

Şuan CHP, MHP, BDP, YGS üzerinden gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. 1.7 milyon gencin geleceğini, umutlarını siyasi malzemeye dönüştürerek rant sağlamanın çirkin gayretleri içindeler. Çok açık söylüyorum. Bu ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer sınavda bir yanlış varsa, yasa dışı kirli ilişkiler varsa bunun karşısında tepki koyacak ilk kişi ben olurum. Bir tek kişinin kayırıldığına dair somut delil var mı? Yok. Ama yüreklerine şüphe düşürülecek, sokağa dökülecek genç bir kitle var. Gençlerimiz rahat olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. İddiaları fırsatçılığa çevirenleri iyi görsünler. Taksim'de 2 bin kişiyi yürütmek birşey değil. Biz de onların karşısına 5 bin- 10 bin genci koyarız. Ama biz gerilimden yana değiliz. Bırakın kurumlar görevini yapsın.

SEÇİM SLOGANINI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü partisinin seçim bildirgesini açıklarken seçim sloganlarından birini açıklamıştı. Bugün kü konuşmasında da kullanılacak yeni bir sloganı kamuoyuyla paylaştı.

Daha önce açıklanan "Türkiye hazır, hedef 2023" sloganının yanında AK Parti seçim kampanyasında "İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün" sloganını da kullanacak.

KAMPANYANIN STARTI BAYBURT'TAN

Erdoğan, AK Parti'nin seçim kampanyasına 22 Nisan'da Bayburt'ta başlayacaklarını da açıkladı ve ekledi: "Seçim kampanyasını 22 Nisan'da CHP'nin hezimetine uğrayan Bayburt'ta yapacağız. Bayburt Bayburt olalı böyle bir zulüm görmedi. Biz de yola oradan başlayacağız."