BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li Hamzaçebi İstanbul'a Fransız!

CHP ile AK Parti arasında 'proje' çatışması tam gaz sürüyor! Başbakan Erdoğan'dan, CHP'ye yanıt gecikmedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / CHP ile AK Parti arasında 'proje' çatışması tam gaz sürüyor! AK Parti'nin seçim bildirgesinde yer alan, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı iki şehirli İstanbul projesinin kendisine ait olduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye, Başbakan Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı çıkışı CHP için de yineleyen Erdoğan, çılgın proje için tarih verdi.

'Hamzaçebi'nin projesiyle bizim projemizin yakından uzaktan alakası yok' diyerek söze başlayan Erdoğan, CHP'ye şu sözlerle tepki gösterdi;

HAMZAÇEBİ ÖNCE İSTANBUL'U TANISIN!

"Biz bildirgeyi açıklayınca ana muhalefet çıkıp 'Hamzaçebi, İstanbulla ilgili iki yeni şehir projesini açıklamıştı' diyor. İstanbul gibi bir şehrin 4.5 yıl belediye başkanlığını yaptım. İstanbul'un neresinde ne var, çok iyi bilirim. Akif Hamzaçebi önce İstanbul'u tanısın. Ama önce genel başkanı tanısın. Genel başkanı İstanbul'dan aday oldu adres gösterdiği Kağıthane'yi Kağıttepe yaptı"

CHP İSTANBUL'A FRANSIZ!

Avrupa Parlamentosun'daki Fransız parlementeri, 'Türkiye Fransız kalmışsınız' diyerek fırçalayan Erdoğan, aynı eleştiriyi CHP için de yineledi. CHP'nin İstanbul'a Fransız olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesiyle ilgli konuşuyor. İstanbul'un doğusu ve batısına iki kent kurulmasından bahsediyor. Biri Sakarya diğeri ise Saroz körfezine kurulsun diyor. Bunlar İstanbul'un neresi olduğunu bilmiyor. Bunlar İstanbul'a Fransız. Ben kentsel dönüşüm anlamında iki şehirden bahsediyoruz. Gelecek çarşamba bunu açıklayacağız. 27 Nisan'da açıklayacağız. Hiç heyecanlanmayın. O çılgın projeyle birlikte açıklayacağız.

Bunların bugüne kadar dikili ağacı yok. Kadıköy Belediye Başkanı 'İstanbul'a ikinci bir kent gerekmez, gecekonduları yenileyelim' diyor. Biz bunların minyatür denemelerini yaptık. İstanbul'un Avrupa yakasında bir Başakşehir kurduk. Şimdi Kayabaşı inşa ediliyor. Aynı şekilde CHP'li bir belediye başkanını belediye başkanı olduğu Ataşehir'i biz kurduk, biz inşa ettik.

İzmir Belediye Başkanı çıkıp şikayet etmiş 'bunlar bizim projemizi' çalıyor diye. Sen kendi şehrine sahip çık. Gecekondu sorunun çöz. Daha metroyu bile bitirmeyi başaramadın"

HAMZAÇEBİ NELER SÖYLEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'a iki yeni kent projesini 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında ilk olarak kendisinin gündeme getirdiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın çözüm olmayan düşüncelerden, çözüm aşamasına gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Hamzaçebi, şöyle devam etmişti:

''İstanbul için iki yeni kent projesi CHP projesidir. 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında bu projeyi ilk olarak ben gündeme getirdim. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun 13 Kasım 2007 tarihli Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinin tutanakları incelendiğinde, bu projenin benim tarafımdan önerildiği görülecektir. Önerimin bu konuyla ilgili cümleleri aynen şu şekildedir; 'Biri İstanbul'un batısında, biri de İstanbul'un doğusunda olmak üzere iki tane kent oluşturalım', 'Birini Saros körfezinde yapalım, birisini de Karasu'da yapalım. Belli faaliyetleri oraya götürelim"