BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sandık görevlilerine büyük gözaltı

CHP 12 Haziran'da yapılacak genel seçimi takip için kurduğu sistemi açıkladı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Meclis'in genel seçimler için tarihi ilan etmesine sayılı günler kalırken CHP 12 Haziran planını tamamladı. Seçim günü için programını bugünden planlayan CHP'de sandık kurulu üyelerinin kaytarmaması için takip sistemi kuruldu.

CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emheran Halıcı seçim öncesi ve seçim günü yapılacak çalışmalarla ilgili hazırlıkları Parti Meclisi'ne bir rapor olarak sundu.

Rapora göre seçim öncesi 12 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 24 noktada yüz yüze sandık kurulu üyeleri eğitimi yapılacak. Eğitimler ayrıca uzaktan eğitim yoluyla da devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SANDIK TAKİBİ

CHP Genel merkezi yöneticileri için bir internet sistemi kurulacak. Genel başkan belirli bir tarihte yapılan sandık görevlendirmelerini Türkiye genelinde gözlemleyebilecek. Gerektiğinde ilgisini çeken bir ilin detayını kurulan sistem üzerinden bir tıkla öğrenebilecek. Bu sayede ilçe sandık bilgisine rahatlıkla ulaşacak. Ayrıca sandık görevlisinin ad soyad ve cep telefonunu da anında görecek. Sayfadan sandık görevlisine mesaj atabilecek.

KAYTARMA ÖNLEMİ

Turkcell ile yapılan anlaşma ile sandık görevlileri konum bazında takip edilecek. Bu sistem aracılığıyla ulaşım, okul, bahçe, kat, sandık gibi görevlilerin seçim sabahı yerlerinde olup olmadığı kontrol edilecek ve kendilerine "Görevlerinde başarı" SMS mesajı gönderilecek.

GENEL MERKEZDE CALL CENTER

Gün ortasında kumanyaların temini ve sorunların iletimi kapsamında ikinci bir iletişim sağlanacak. Gün boyunca yaşanacak hilelerin aksamaların merkezi olarak takibinin yapılması için "call-center" kurulacak. Bu merkeze görevlilerce ulaştırılacak mesajlar ilgili yönetim birimleri ve taşra teşkilatlarınca takip edilecek.

SORUN MU VAR?

Sandık oy sayımı tamamlandıktan sonra sandık görevlisi "Sandık sayımı sorunsuz tamamlandı" içerikli SMS'i merkeze gönderecek. Eğer sorun varsa bu sorun da daha önceden tanımlanmış standarda uygun olarak yine SMS ile gönderilecek. Daha sonra imzalı sandık sonuç tutanakları ilçe başkanlıklarına gönderilecek. Buradan veri merkeze aktarılacak.

YSK İLE KARŞILAŞTIRMA

Merkezi olarak CHP ilçelerinden gelen imzalı seçim sonuçları ile YSK verileri karşılaştırılacak, tutarsızlıklar takip edilecek. Tüm yurttan gelen bilgiler genel merkezde takip ve analiz edilecek.