BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul beyaz örtüyle kaplandı!

Meteoroloji yetkilileri hafta sonunda günşeli bir hava bekleyenleri üzecek haberi verdi İşte beklenen hava durumu..

Abone ol

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesinin ardından özellikle Anadolu yakasında kar yağışı görülüyor. Sulu kar şeklinde yağan kar, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü...


İstanbul'da etkili olan yağışlar, Anadolu yakasının yüksek bölgelerinde kara dönüştü. Yağışların 2 Mart'a kadar karla karışık yağmur şeklinde devam edeceği belirtildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün öğleden sonra Ümraniye, Kartal, Pendik ve Sultanbeyli'nin yüksek bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Yağışların, 2 Mart Çarşamba gününe kadar, yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı bildirildi.

Hava sıcaklığının da bugün ile 2 Mart arasında, en düşük eksi 3, en yüksek 10 derece arasında olacağı kaydedildi. Hissedilen sıcaklığın ise rüzgarın kuzeyden etkili olmasıyla daha düşük olacağı belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların,sabah saatlerinde Amasya,Tokat, Samsun,Ordu,Giresun, öğle saatlerinde Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Hakkari, Muş, Şırnak), Trakya (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ile Bolu, Kastamonu, Kayseri, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların,sabah saatlerinde Amasya,Tokat, Samsun,Ordu,Giresun, öğle saatlerinde Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Seferlere rüzgar engeli!
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), Bursa ve Bandırma bağlantılı bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 13.00'teki Kadıköy-Yenikapı/Bursa deniz otobüsü seferi, poyraz nedeniyle nedeniyle yapılamadı. Bandırma/Yenikapı arasındaki 18.30 hızlı feribot seferleri da Valilik kararıyla bugün ve yarın (pazar) iptal edildi. Marmara Denizi'nde rüzgarın hızının zaman zaman 70 kilometreyi aşmasının beklendiği belirtilirken, seferlerin başlayıp başlamamasına meteorolojik veriler sonucu karar verilecek.