BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,93
ALTIN 2.444,99
HABER /  GÜNCEL

Sanal suçlara geçit verilmeyecek

Çocuk istismarlarının yaygınlaşması denetim ve cezalandırma unsurlarını içeren çalışmaları hızlandırdı

Abone ol

Sanal âlemdeki olumsuzlukları takip amacıyla Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde İnternet Takip Merkezi kuruluyor. Sistemin uygulamaya sokulmasıyla internetin kötü amaçlı kullanımında, hem servis sağlayıcıya hem de kullanıcıya ağır cezai yaptırımlar uygulanacak.


ÖZEL EKİP KURULUYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, interneti disiplin altına almak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın başkanlığında bir ekip kuruldu. Ekipte, Ulaştırma, İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Haberleşme Genel Müdürlüğü, MİT ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden yetkililer bulunuyor. Ekip, olumsuzlukların tespiti ve yok edilmesi için günlük düzenli toplantılar yapıyor. İnternet Takip Merkezi'nin başında bir cumhuriyet savcısının görevlendirilmesi planlanıyor.

BİLİŞİM DÜNYASI UYARIYOR
Bilişim dünyası ise projeyi gerekli ve faydalı bulmakla birlikte sakıncalı noktalarına da dikkat çekiyor. Telekulak skandalını örnek gösteren bilişimciler, uygulamanın özel alana müdahale ve özgürlükleri kısıtlama noktasına varmaması gerektiğine işaret ediyor.

FİLTRELEME GELİYOR

Türkiye'nın uluslararası internet erişimine ulaştığı noktanın Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) olması nedeniyle merkez Ankara'da faaliyet gösterecek. Öncelikle güçlü server ve programlarla donatılacak olan merkez, ODTÜ ile eşgüdüm içinde çalışacak ve aynı zamanda filtre görevi üstlenecek. Filtre, olumsuz internet kullanımının da hangi bilgisayar ya da web adresinden yapıldığını anında tespit edebilecek.

Kaynak:www.zaman.com.tr