BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung'un tepesine bir Türk geldi

Samsung Electronics Türkiye’nin kamu sektörü kıdemli müdürü Dr. Erdem Erkul oldu.

Abone ol

Ünlü Güney Kore firması Samsung’un tepesine bir Türk geldi. Microsoft’un Ortadoğu ve Afrika Bölgesel Planlama Direktörü Erdem Erkul, Samsung’a transfer oldu. Erkul, Samsung Electronics Türkiye’nin kamu sektörü kıdemli müdürü oldu.

Lisans ve yüksek lisansını İşletme ve Kamu Yönetimi alanlarında tamamlayan Dr. Erdem Erkul, doktora öncesi araştırmalarını Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Üniversitesi ABD Ulusal e-devlet Merkezi’nde sürdürdü.

CV'Sİ BAŞARILARLA DOLU

Dr. Erkul, doktorasını ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 2013 Haziran ayında katıldığı Harvard Üniversitesi - John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulunda “İnovasyon için Ekonomik Kalkınma Programı” boyunca erdem-erkul-kimdir.jpgkamu politikaları, inovasyon, girişimcilik konularında çalışmalarda bulundu.

2010-2013 yılları arasında Microsoft Türkiye Kamu İşleri, Akademik Programlar ve Sosyal Sorumluluk Programları Direktörlüğünü üstlenen Dr. Erdem Erkul, 2013 Temmuz ayında Microsoft Orta Doğu veAfrika Bölgesel Planlama Direktörü olarak görevine başladı.

E DEVLET PORTALI YÖNETTİ

Dünya’nın önemli uluslararası e-devlet portallarından digital-government.net’in de kurucusu ve editörü olan Dr. Erkul; 2010 yılından bu yana Türkiye Bilişim Derneği Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve bunun yanı sıra Merkezi Brüksel’de bulunan, Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Meclisi Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir.

SAMSUNG'A YENİ BİR SOLUK GETİRECEK

Kamu Sektörü , Kamu İlişkileri , Girişimcilik , İnovasyon ve Sivil Toplum Çalışmaları konusunda sahip olduğu deneyimle, Samsung Electronics Türkiye Kamu Sektörü ve operasyonlarına yeni bir soluk getirecek olan Dr. Erdem Erkul, bu yeni pozisyonunda Samsung’un hızla büyüyen Kamu Sektörü’ne yönelik çalışmalarını yürütecektir.