BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy S4'ün düşme testi

Üçüncü nesil Gorilla Glass ile çizilme ve darbelere karşı daha dirençli olduğu iddia edilen Galaxy S4'ün düşme testi videosu yayınlandı.

Abone ol

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S4'ün düşme testi videosu yayınlandı.

Akıllı telefon pazarındaki tüm markalar için neredeyse tekel konumunda olan Corning, markasının 3. nesil Gorilla Glass'ının kullanıldığı Galaxy S4, şu an piyasadaki tek Gorilla Glass 3 kullanan telefon.

Corning, yeni nesil Gorilla Glass'ın bir önceki nesile göre, çizilmeye karşı yüzde 40 daha dirençli ve yüzde 50 daha güçlü olduğunu açıklamıştı.

Yapılan testlere baktığımızda özellikle kırılma konusunda Galaxy S3'e göre dayanıklılığı artırılan Galaxy S4'ün, darbelere karşı ekranı oldukça güçlendirilmiş.

iPhone 5 ile Galaxy S4'ün dayanıklılığına baktığımızda benzer sonuçları görebildiğimiz testte, Galaxy S4'ün son testte yere düşüş açısının farklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu tip yere atma testleri bazen tamamen eşitlik sağlamıyor. Sonuçta telefonların ağırlık merkezine göre düşüş açıları değişebiliyor.

Galaxy S4'ün Galaxy S3'teki gibi yan kaplamalarının darbeler karşısında soyulduğunu da görebilmek mümkün. Yani telefonun yan kısımlarında metal alaşım kullanılmıyor.