BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

1 MAYIS’TA ÖLEN KADINLAR İÇİN TAKSİM’DE ANMA

“Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar”, 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybeden kadınları Taksim’de düzenlenen yürüyüşle andı. Ölenlerin anı...

Abone ol

“Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar”, 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybeden kadınları Taksim’de düzenlenen yürüyüşle andı. Ölenlerin anısına Atatürk Anıtı’na karanfil bırakılıp, mum yakıldı.
1 Mayıs’ta hayatını kaybeden 9 kadın anısına yürüyüş yapan Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar, “Yaşasın 1 Mayıs”, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “1 Mayıs’ta Emekçi Kadınlar En Öne” şeklinde sloganlar atarak İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yürüdü. Burada basın açıklaması yapan TMMOB çalışanı Selin Top, “Bizler İstanbul’daki DİSK, KESK, TMMOB, Tabip Odası, Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu olarak 1 Mayıs 1977’de meydanda yaşamını yitiren işçi kadınlarla birlikte tüm sınıf kardeşlerimizin anısına yaşamakta ve bugün karşı karşıya kaldığımız sorunlara karşı mücadeleyi yükseltmek, işçilerin birlik mücadele ve dayanışma gününde kadınlarla alanlarda buluşma çağrısı yapmak için buradayız” dedi.
Açıklamanın ardından Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na karanfil bırakıp mum yakan grup, daha sonra alandan ayrıldı.
(İHA)