BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Samsun'da polis aracına hain saldırı

Samsun'un Ladik ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, devriye gezen polis otosunu silahla taradı.

Abone ol

Samsun'un Ladik ilçesinde polis aracına pusu kuruldu. Silahla taranan araçta 2 polis memuru şehit oldu. Polis memuru Hüseyin Koç(50) olay yerinde, Malik Soykal(36) da ambulansta şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Ladik Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan Kutlu Doğum Haftası programı sonrasında meydana geldi.

Programın bitiminden sona vatandaşların salonu terk edip Lise Caddesi'nden evlerine doğru hareket ettiği sırada devriye gezen 55 A 8651 plakalı polis aracına Kaleşnikoflu silahlarla ateş açıldı.

Saat 22.15 sıralarında meydana gelen saldırıyı, görgü şahitlerinin beyanına göre 3 kişinin gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Silahlı saldırı da araçta bulunan Malik Saygın ile Hüseyin Koç isimli polisler hayatını kaybetti. 

Saldırıyı gerçekleştiren ve 3 kişi oldukları bildirilen kimliği belirsiz kişiler yaya olarak araziye kaçtı.

Polis, olayla ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

SAMSUN VALİSİ: OLAY TERÖR SALDIRISI GİBİ

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ladik'de polis otosuna yapılan saldırının ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğunu söyledi.

Olayın ardından Ladik'e giden Vali Güzeloğlu, incelemelerde bulundu.

Güzeloğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ''İlk belirlemelere göre bir terör saldırısı sonucu devriye görevi yapan polis aracımıza ateş açılıyor. İki polis memurumuz şehit oluyor, biri olay yerinde, biri Samsun'da hastaneye sevk edilirken'' dedi.

''Milletimizin başı sağ olsun'' diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

''Şu anda bütün güvenlik kuvvetleri kırsalda çalışmalara eş zamanlı başladılar. Tüm ekiplerimiz, hem jandarma, hem istihbarat, hem özel harekat... Çevre illerden bölge komutanlığı dahil olmak üzere operasyonlara başladılar. Umuyorum bu menfur ve hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa süre içinde yakalanır. Araştırmalar devam ediyor.''

Bu arada, olay yerinde şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesine götürüldü. Olay yerinde toplanan vatandaşlar ise saldırıya tepki gösterdi.

İlçe girişindeki Samsun Caddesi'nde düzenlenen saldırıdan sonra olay yerinde yapılan araştırmada çok sayıda boş kovan bulundu. Panelvan tipi polis otosunda da çok sayıda mermi izi tespit edildi. İlk belirlemelerde saldırganların 5 katlı bir inşaatı kendilerine siper alarak, çapraz ateş açtığı anlaşıldı.