BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL

Komiserin kızı torbacı çıktı

Uyuşturucu satanları teknik takibe alan polis 13 kişiyi gözaltına aldı. Torbacılardan biri komiserin kızı...

Abone ol

Torbacı olarak bilinen sokak satıcılarını bir süredir takibe alan İstanbul Narkotik’in yaptığı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de emekli bir başkomiserin kızı çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Torbacı çetesinin ele başı olduğu tespit edilen Haydar B. ile bağlıntılı olduğu 12 kişi, kendilerini takip eden polisler tarafından uyuşturucu alışverişinde görüntülendi.

Savcılığın operasyona başlayın talimatıyla önceki gün harekete geçen Narkotik polisleri, Bağcılar, Fatih ve Beylikdüzü’ndeki 9 eve baskın düzenledi.

Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda elebaşı Haydar B. ile torbacılar Volkan S., Cihan B., Erdal B., Rüştü Y., Yusti A., Atakan A., Özne Ş., Çağlayan Ç., Murat S., Mesut S. Nalan Y. ile Ersin A. gözaltına alındı. Yakalananların ev, üst ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 4 kilo eroin, 500 gr. kokain, bir miktar esrar, 5 ruhsatsız tabanca, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyetler ele geçirildi.

‘Hukuk öğrencisiydim’

Emniyette gözaltı işlemleri yapılan Nalan Y.’nin (33) emekli bir başkomiserin kızı olduğu ortaya çıktı. Nalan Y., emniyette, “Üniversite sınavına girdiğim dönemde Polis Akademisi’ne de başvurdum. Hukuk Fakültesini kazanınca burada okumaya karar verdim. Hukuk Fakültesi’nde okurken tanıştığım biriyle evlendim. Kocamın etkisiyle uyuşturucuya başladım. 4’üncü sınıfta Hukuk Fakültesi’ni bırakmak zorunda kaldım. Eşimden de bir süre sonra boşandım. Ekonomik sıkıntı çekmeye başladım. Ekonomik sıkıntı yaşamam nedeniyle uyuşturucu satmaya başladım” dediği öne sürüldü.