BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.451,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da 9 partiyi buluşturan yumruk

Ahmet Türk'e atılan yumruk Samsun'da MHP'den BBP'ye 9 siyasi partiyi bir araya getirdi. İşte partilerin ortak açıklaması:

Abone ol

Samsun'da Ahmet Türk'e atılan yumruk şehrin taban tabana zıt siyasi partilerini bir araya getirdi. MHP'den BBP'ye, AK Parti'den CHP'ye kadar Samsun'un bütün siyasi partileri ortak bir bildiri ile yapılan saldırıyı kınadı.

Amisos Otel'de bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Adem Güney, CHP İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Karabıçak, BBP İl Başkanı Şahin Polat, DP İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli, DSP İl Başkanı Oktay Örgör, Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Avcı, TP İl Başkanı Kamil Parlar ve Millet Partisi İl Başkanı Nihat Semiz ortak açıklamada bulundu.

Grup adına açıklama yapan DP İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli, olayı kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

İŞTE O AÇIKLAMA

''Menfur olayı Cumhuriyetimizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin birlikte yaşama azim ve kararlılığına yönelmiş bir olay olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Tüm Samsunluların derin bir üzüntü içinde olduğunu ve olayın Samsun'a mal edilemeyeceğini ifade ediyoruz.

Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden büyük mücadelenin ilk adım şehri olan Samsun'da ülkemizin her yöresinden gelen insanların kardeşçe yaşadığını ve bugüne kadar birlik ve beraberliğimizi bozucu bir hiç bir olayın vuku bulmadığını, sanal bir bölge yaratma gayret ve iftiralarının ilimiz ve bölge halkına yapılmış çok büyük bir haksızlık olduğunu ifade ve telin ediyoruz.

Bu ve buna benzer olayların bin yıldan beri et ve kemik misali iç içe geçmişi halkımızın birlik ve beraberliğini bozamayacağını, farklılığımızın bir zaaf olarak değil, zenginlik olduğunu, hep birlikte Türk Milleti olduğumuzu içtenlikle haykırıyor, tüm kardeşlerimize sağduyu çağrısı yaparak bu tür menfur olayın Türkiye'nin hiç bir yerinde bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.''

KARADENİZ'İN FARKLI ANLAŞILMASINA TEPKİ

Açıklamanın ardından bir soru üzerine AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney de olayın farklı yönlere çekilmek istendiğini ifade etti.

Bazı çevrelerin söz konusu olay nedeniyle Samsun ve Karadeniz'in farklı algılanması çabası içinde olduğunu vurgulayan Güney, ''Bu yumruğu Kürtlere atılmış bir yumruk olarak kullanmak istiyorlar. Biz bu kullanıma bir duruş sergiliyoruz. Onun için bu birlikteliği meydana getirdik. Biz Kürt-Türk birlikte kaynaşmışız. Bu yumruğun Kürtlere atılmış bir yumruk olmadığını, kesinlikle böyle algılanmaması gerektiğini ve bu menfur saldırıyı kabul etmediğimizi beyan ediyoruz'' dedi.