BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Samsun’da 19 mayıs coşkusu

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı özel bir tören ile kutlanıyor.

Abone ol

Samsun’da "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen törende, Atatürk’ün karaya çıkışı temsili olarak canlandırıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Güven Özyurt tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan kutlamalar Kurtuluş Yolu’nda devam etti. 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’da karaya çıktığı yer olan Tütün İskelesi’nde Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerlerin ellerinde karaya çıkarıldı.

Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele’yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının karaya çıkışı canlandırıldıktan sonra Atatürk ve silah arkadaşları Bandırma Vapuru’nu ziyarete götürüldü.

Törene; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Almanya Kiel Valisi Cathy Kietzer, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni, Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve Samsunlular katıldı.

Protokol ve vatandaşlar, törenin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı’na geçtiler.