BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  DÜNYA

CHP’liler Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. <br/>19 Mayıs Gen...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği törenle Taksim Meydanı’na kutlandı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Taner Özgüven ve beraberindeki heyetin katıldığı tören, anıta çelenk sunma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Resmi törenin sona ermesinin ardından Taksim Meydanı’na CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, eski Disk Başkanı Süleyman Çelebi ve çok sayıda partili geldi. Atatürk anıtına çelenk bırakan CHP’liler ardından, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Daha sonra bir açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, “Bu bayramlar bu şekilde gitmez. İktidar tarafından bunu inat haline getirmenin hiçbir anlamı yok. İşçilere açmamış olduğunuz meydana CHP’liler de geldi. Çukura düşmeden burada bir tören yapılıyor, istendiği zaman oluyormuş demekki. 19 Mayıs’ın manasına ve anlamına uygun bir şekilde kutlanabilmesi için gerekli olan çabaların bundan sonra gösterilmesi gerekiyor. Cumhuriyetin temel planlarını geride bırakabilecek bayramların sıkıntı yaşanabilecek ortamlardan kurtarılması gerekiyor. Bayramların coşkuyla düzenlenen ve yapılan bayramlar olması gerekiyor” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kronometre tuttuklarını hatırlatan Salıcı, bugün kronometre tutmadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Çünkü tutmamızı gerektirecek bir durum yoktu. 2 dakika 24 saniyeden daha büyük bir hıza erişebileceklerini tahmin etmedik. Yoksa başka bir dünya rekoru kıracaklardı. Onun için hiç böyle bir şeye girişmedik.”
(İHA)