BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  SPOR

Şampiyona Belediye cezası

Duble kupa sahibi şampiyon Beşiktaş, sezonun ilk maçında Büyükşehir Belediye karşısında 2 puan bıraktı..

Abone ol

Son şampiyon Beşiktaş 2009-2010 sezonuna istediği gibi başlayamadı. Kara-Kartallar son iki yıldır adeta belalısı haline gelen Abdullah Avcılı İstanbul Bşb ile sezonun ilk karşılaşmasında 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş 90 dakika boyunca vasat bir futbol sergiledi.

Taraftarların fazla ilgi göstermediği karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü yeni transfer Fink 29. dakikada kaydederken, İstanbul Bşb'nin golünü 31. dakikada İbrahim Akın attı. Yıldız oyuncu rakiplerini bir bir çalımlayarak çok güzel bir gole imza attı.

Beşiktaş sonuçla sezona beraberlikle başlamış oldu.

FİNK GÖZ DOLDURDU

Beşiktaş'ın yeni tranferlerinden Fink iyi bir görüntü verirken, ikinci yarıda oyuna dahil olan Nihat ise etkisiz bir futbol ortaya koydu.

Geçtiğimiz pazar akşamı Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'ye Süper Kupa finalinde yenilen Beşiktaş, bu kez de ligin açılış maçında İBB engeline takıldı !.. Siyah beyazlılar bu sonuçla, İBB'yi Olimpiyat Stadı'nda yenememe alışkanlığını da sürdürmüş oldu. İBB geçtiğimiz iki sezonda da Beşiktaş'a çelme takmış ve ikisinde de liderlikten etmişti.

İBB'nin Turkcell Süper Lig'e çıktığı 2007-08 sezonundaki maçta Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş 2-1 kaybetmişti. İki takımın aynı statta geçen sezon yaptığı maç ise 1-1 sona ermişti. Olimpiyat Stadı'nda İBB ile oynadığı 2 maçı da kazanamayan son şampiyon Beşiktaş, sezonun açılış maçında da aynı kaderi yaşadı. Fink'in golüyle öne geçen siyah beyazlılar, eski futbolcuları İbrahim Akın'ı durduramayınca bir kez daha 1-1'e razı oldu.

5 MAÇTA 3. BERABERLİK

Bu sonuçla, iki takımın tarihlerindeki 5. maçta 3. beraberlik yaşanmış oldu. İki ekip arasında geride kalan 4 maçta taraflar birer kez galip gelirken, 2 maç berabere sonuçlanmıştı. Her iki ekip de 5 maçta birbirlerine 5'er gol attı.

İBB, 2 KEZ LİDERLİKTEN ETTİ

İBB, 2007-08 sezonunun 27. haftasında Olimpiyat Stadı'nda rakibini yenip liderlik koltuğundan indirmişti. Geçen sezon ise 5. haftada Olimpiyat Stadı'nda yapılan maç 1-1 tamamlanmış ve Beşiktaş lider olarak gittiği İkitelli'den yine koltuğu kaptırarak ayrılmıştı.

2 SEZON ÖNCE DE FENER'İ YENMİŞTİ

İBB, 2007-08 sezonunun ilk haftasında da Fenerbahçe ile karşılaşmış ve rakibi 2-0 yenmişti.

KARŞILAŞMANIN TÜM DETAYLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3. dakikada sağdan topu alan Holosko'nun, ceza sahasına girerken yerden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.

9. dakikada Fink'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Holosko, önünü boşaltarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

20. dakikada Nobre'nin ara pasıyla sağ çaprazda savunmanın arkasına sarkan Holosko, ceza alanına girdiği sırada kaleciyle karşı karşıya kaldı. Slovak oyucunun etkisiz vuruşunda top kaleci Oğuzhan'dan döndü.

Aynı dakikada Beşiktaş, atağını tekrarlarken, soldan Tello'nun ortaladığı topa ceza alanın içinde Nobre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Oğuzhan'da kaldı.

23. dakikada soldan ilerleyen Nobre, ceza sahasında müsait durumda bulunan Holosko'ya topu bırakmak isterken, bu oyuncudan önce araya giren Efe, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

24. dakikada İbrahim'im ara pasında boş pozisyonda topla buluşan İskender, ceza alanına girer girmez vurdu. Ancak bu oyuncunun etkisiz şutunda top yandan auta gitti.

GOL 29. dakikada Erhan'nın sağdan ortasında Nobre ceza sahasında topu kafa ile Fink'e bıraktı. Bu oyuncunun yerden düzgün vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Oğuzhan'ın sağından ağlara gitti: 1-0.

GOL 31. dakikada Sylla'nın sağdan pasında, ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan İbrahim, çalımlara 3 Beşiktaşlı futbolcuyu geçerek önünü açtı. Yıldız oyuncu, yerden yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, skoru eşitledi: 1-1.

38. dakika Ernst'in ceza sahası içinde soldan pasında, altı pasta boş pozisyonda topla buluşan Nobre, kötü vurunca meşin yuvarlak kaleci Oğuzhan'da kaldı.

İKİNCİ YARININ KIRILMA
DAKİKALARI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
51. dakikada İsmail'in soldan ortasında, ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Bobo'nun kötü kafa vuruşu sonrası top auta çıktı.

57. dakikada Fink'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Bobo, son çizgiye indiği anda yerden sert vurdu. Ancak kaleci Oğuzhan, meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere çeldi.

68. dakikada Tello'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Nihat'ın dar açısına rağmen yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

74. dakikada Nihat'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında kafalardan seken topu, Ferrari arka direkte önünde buldu. Bu futbolcunun kafa vuruşunda, Zeki meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

75. dakikada ceza alanı içinde Tello'ya yapılan müdahaleye siyah-beyazlı oyuncular, penaltı bekledi.

83. dakikada Tello, ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlağı savunmanın arkasına attı. Ceza sahasında hareketlenen Nobre'nin kafasından seken top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

86. dakikada İsmail'in soldan ortaladığı topa Ernst'in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Gökhan Süzen'in kafasına çarparak oyun alanına döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

İBB:  1     BEŞİKTAŞ: 0
 
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEM: Tolga Özkalfa
 
İSTANBUL BELEDİYE: Oğuzhan, Marcin Kus, Metin, Mehmet, Gökhan, Sylla (Dk. 63 Nsumbu), Efe (Dk. 63 Serhat Gülpınar), Zeki, İbrahim Akın (Dk. 80 Ali),  İskender, Tum
TEKNİK DİREKTÖR: A.Avcı
 
BEŞİKTAŞ: Hakan, Erhan, Ferrari, Sivok, İsmail, Ernst, Fink (Dk. 81 Uğur) Yusuf (Dk. 46 Nihat), Tello, Holosko (Dk.46 Bobo) Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: M.Denizli
GOLLER: Dk. 29 Fink, Dk. 31 İbrahim Akın 
SARI KARTLAR: Dk. 15 Efe İnanç, DK. 66 Sivok