BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Özgenerden yeni sezon mesajı

Hasret bitiyor futbolseverlerin merakla beklediği lig başlıyor. İşte Federasyon Başkanı Özgener'in yeni sezon mesajı;

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Turkcell Süper Lig'de yeni sezonun start alması nedeniyle bir mesaj yayınlarken, liglerin fair-play içinde geçmesi dileğinde bulundu.

Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan mesajında Mahmut Özgener, 52. sezonuna merhaba diyen ligde yeni umutlar, yeni beklentiler ve yeni hedeflere yelken açan 18 takımın, 34 hafta boyunca en üst düzeyde rekabet edeceğini belirtti.

Türk ve dünya futbolunda her yıl açılış konuşmaları yapılıp, iyi dileklerin paylaşıldığını aktaran Özgener, şunları söyledi: “Ligler başlarken herkesin ortak dileği, dostluk ve Fair-Play'in tam anlamıyla hissedildiği, sakatlıkların, çirkin olayların hiç yaşanmadığı bir sezondur. Hep beraber, futbolumuzun geliştiği, önemli başarılar yakaladığı bir sezon dileriz. Sonra lig başlar ve futbol ailesinin büyük bir bölümü, rekabet, şampiyonluk ve ligde kalma yarışı içinde bu dilekleri unutmaya başlar. Benim bu sezon en önemli dileğim, sezon başında dile getirilen temennilerin hiçbir dönem unutulmaması olacak. Futbolun birleştirici yönleri, dostluk mesajları, sadece sezon başında hatırlanan sözler olarak kalmasın. Futbol ailesinin her ferdi, sezon devam ederken de birinci önceliği güzel futbola versin.”

“GÜZEL FUTBOL BEKLİYORUZ”

Özgener, tüm futbol ailesi olarak, 2009-2010 sezonunda sahalarda ter döken futbolculardan ve onların daha iyi performans göstermesi için çalışan teknik kadrolardan güzel futbol beklediklerini kaydederken, “Futbol ailesinin geri kalanı olarak, futbolcu ve teknik kadrolarımıza bu konuda ne kadar yardımcı oluyoruz?” konusunun kritik ve mutlaka yanıtlanması gereken bir soru olarak karşılarına çıktığına vurgu yaptı.

Futbolun güzel olduğu kadar adaletli bir oyun olduğunu belirten Mahmut Özgener, “Futbola ne verirseniz, onu alırsınız. Tesadüfi başarılar, kısa vadeli olarak kalır. Futbolculardan devamlı büyük başarılar bekliyorsanız, saha dışındaki yapılanmaları da uluslararası standartlara taşımalısınız. Türkiye Futbol Federasyonu olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri, hedeflerimizi bu yönde koyduk. Son 2 yılda gerçekleştirilen dev projeler, Türkiye'yi futbolcu ithal eden bir ülke olmaktan çıkarıp futbolcu ihracatı yapan bir ekol olma yoluna sokacaktır” ifadelerini kullandı.

“HAKEMLERİN CESUR KARARLARI ALKIŞLANMALI”

Futbol ailesinin tüm fertlerinin temiz ve güzel futboldan başka bir isteğinin olmadığını düşündüğünü söyleyen Özgener, özellikle hakemlerin geride kalan sezonda çabaları olduğunu aktararak, “Özellikle hakemlerimizin geçtiğimiz yıl bu konuda büyük bir çaba harcadığını, güzel futbolu destekleyen ve çirkinlikleri gölgeleyen kararlara cesaretle imza attıklarını gördüm. Yöneticilerimizden, hakemleri sadece eleştiri yaparken akıllarına getirmemelerini, onların doğru ve cesur kararlarını da alkışlamalarını rica ediyorum” şeklinde görüş belirtti.

Türk futbolunun son 20 yılda yaptığı atılımların ortada olduğunu, 2-3 şanssız olay dışında hep ilerleme, büyüme ve gelişme yaşandığını belirten Özgener, şunları kaydetti:

“Çünkü gelişmeye inanmış tüm futbol ailesinin belli bir bölümü, uluslararası alanda da Türk futbolunun gücünü gösterebileceğini düşünüyor, her yıl daha büyük hedeflere odaklanıyor. Bu yıl hazırlık ve transfer döneminde kulüplerimizde büyük hedeflere odaklanmanın ışıklarını gördük. Turkcell Süper Lig'de uluslararası standartlara sahip oyuncu sayısı arttı. Takımlarımızda önemli teknik adamlar göreve geldi. Kulüplerimiz sadece uluslararası düzeyde oyuncular ve teknik kadroları getirmek için değil, yönetim sistemlerini de dünya standartlarına taşımak için çalışmalar başlattılar. Bu adımlar, rekabetin üst düzeyde olduğu ligimizde kalite çıtasının da yükseltilmesi ve Avrupa'nın önemli ligleri ile aynı seviyeye gelmesi yolunda önemli bir ivme sağlayacaktır.”

“HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

Mahmut Özgener, Futbol Federasyonu olarak kendilerinin de, sezon öncesi yapılan talimat değişiklikleriyle, hem kulüplerin hem de futbol severlerin daha keyifli ortamda futbol heyecanı yaşamasına yardımcı olmak için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Türk futbol ailesinin bir yöneticisi olarak yeni sezona umutlu baktığını dile getiren Özgener, “Bu yıl kulüplerimizin yaptığı çalışmalarla güzel futbolun galip geleceğine inanıyorum. Yöneticilerimizin, hakemlerimizin, oyuncularımızın, teknik kadrolarımızın, kısacası futbol ailemizin tüm fertlerinin güzel futbolun yanında olacağına inanıyorum. Herkes futbolun güzelliğine inanır ve bir tepki vermeden, bir karar almadan bu güzellikleri aklına getirirse, tüm Türk futbol ailesi olarak başarmamız çok kolay” ifadelerini kullandı.

Özgener, profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplere, sahalarda görev yapacak hakem, temsilci ve gözlemciler ile çalışanlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.