BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şampiyon 3 puanla başladı

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Konyaspor karşısında 3 puanı alarak lige moralle başlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Abone ol

Şampiyon Bursaspor'un teknik patronu Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamada, ligin ilk karşılaşmasında geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatıp Süper Lig'e yükselen Konyaspor'un yenmenin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Havanın sıcak oluşu ve aşırı nem oranı gibi hava koşullarının maçların tempolu oynanmasına engel olduğunu dile getiren Sağlam, "Buna rağmen oyunun belli bölümlerinde tempo yapmayı başardık. Genelinde oyuna hakimdik. Sonuçta bizim açımızdan hiç söylemeyi istemezdim.

Ama mazeretlerimizin olduğu bir karşılaşma ortaya çıktı. Yeni katılan oyuncuların adaptasyon sıkıntısı, havanın sıcaklığı, rakibin kapanarak oynamasının sıkıntısını yaşadık. Bundan sonra da bu tabloyu görebiliriz. Ama daha ofansif olmalıyız. Kapanan takımları açma konusunda daha kaliteli değerler ortaya koymalıyız. Futbol adına doğru şeyler yapmalıyız. Bunu yaparsak yine ligin zirvesinde oluruz. Lige üç puanla moralle başlamak güzeldi. Bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum"
dedi.

Basın toplantısına küçük oğlu Enes ile birlikte çıkan Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan ise, ilk maçların zor olduğunu ifade ederek, "Süper kupa finalinde mağlup olduk. Bu maçta galibiyet gerekiyordu. Şampiyon olarak maça çıktık. Konyaspor'u sahasına hapsettik. Sercan, çok güzel bir gol buldu. İkinci golü atabilseydik daha farklı bir skor elde edebilirdik. Maçın genelinde rakibe ciddi pozisyon vermedik. Yeni stadında gönül isterdi tribünler tam dolu olsun. Ama herhalde Ramazan ayı sebebiyle böyle oldu.

İlerleyen maçlarda stadyum daha da dolacaktır. Bugün de inanılmaz bir atmosfer vardı"
diye konuştu.