BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DP'de toplu istifa depremi

DP'de sular durulmuyor. Referandum öncesi sancılı günler yaşayan parti toplu evet istifalarıyla sarsıldı.

Abone ol

Anayasa değişikliği ile ilgili 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında ''evet'' oyu kullanacaklarını açıklayan Demokrat Parti’li 105 kişi istifa etti.

Demokrat Parti üyesi Çorum’un Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, belediye binası önünde düzenlediği basın toplantısında partisinden istifasını açıkladı.

DP CHP ÇİZGİSİNE YAKLAŞTI

Demokrat Parti'nin kendini var eden ilkelerinden son dönemde uzaklaştığını öne süren Kılıç, halktan uzaklaşıp CHP çizgisine yaklaşan, değerlerine önem vermeyen siyaset anlayışıyla partinin bitirilme noktasına getirildiğini söyledi.

Kılıç, ''Anayasa değişikliği konusunda 'CHP, MHP, BDP' çizgisine destek verip 'hayır' oyu vereceğini açıklayan partimiz, kendi geçmişini inkar eden bir karar almıştır. Demokrat Parti'nin tabanını hiç dinlemeden, tarihsel geçmişimizin ve değerlerimizin muhasebesini yapmadan alınan bu karar bizi çok zor durumda bırakmıştır.

Sokağa çıktığımızda partinin aldığı kararı savunacak en ufak bir dayanak bulamıyoruz. Geldiğimiz bu noktada hemşehrilerimle ve ekibimle yaptığım değerlendirme neticesinde Demokrat Parti'den istifa ediyoruz'' diye konuştu.

EVET DEMEYE ÇAĞIRIYORUM

İlçe teşkilatına üye olan 100 partiliyle istifa ettiklerini ifade eden Kılıç, ''Ülkemizin geleceği için 12 Eylül’de referandumda tüm halkımızı 'evet' demeye davet ediyorum'' dedi.

Çorum'un Ortaköy ilçe Belediye Başkanı Ali Ergin de Cemal Boyacı Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında milletin yanında yer alacaklarını belirterek, partiden istifa ettiğini kaydetti.

''Ben Demokrat Partili bir belediye başkanıyım. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte bu anayasa değişikliğinde milletin ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılandığını görüyoruz'' diyen Ergin, partisinin neye, niçin ''hayır'' dediğini anlayamadığını söyledi.

Ergin, ''Biz kendi misyonundan sapan ve milletin bulunduğu tarafta durmayanların yanında yer alamayız. Bu durumu içimize sindiremeyiz. Bu nedenle 4 meclis üyemizle birlikte Demokrat Parti'den istifa ediyoruz'' diye konuştu.

DURUŞUMUZ DİKTİR

Yeni Anayasa ile demokrasi ve adaletin daha sağlam bir temele oturacağını söyleyen Ergin, ''CHP'nin peşine takılıp yeni bir milli şef dönemi yaşatmamak için bu referandum oylamasında milletimizin safında yer almak ve 'evet' demek görevimizdir. Duruşumuz diktir, yerimiz milletimizin yanıdır'' dedi.