BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Hisarcıklıoğlu da rengini belli etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarıcıklıoğlu referanduma ilişkin mesajlar verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a nezaket ziyaretinde bulunan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak rotalarının değişimden yana olduğunu, bundan sonra da böyle olacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, farklı bir değişim ve sürecin dışında olmalarının mümkün olmayacağını söyledi.

REFERANDUM YENİ ANAYASA İÇİN İLK ADIM

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan TOBB Başkanı, kabulde ekonomideki öncelikli konuları ele aldıklarını belirtti. Referandumun Türkiye'ye yakışır, Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak yeni bir anayasa oluşturulması için bir başlangıç olacağını düşündüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, demokrasi ve özgürlüğü genişletecek her türlü adımı da olumlu bulduklarını açık ve net olarak her yerde ifade ettiklerini belirttiklerini söyledi.

SİYASİ PARTİLERİ OYLAMIYORUZ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, referandum sürecinin siyasallaştırılmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Bu referandum konusu teknik bir mesele. A, B, C partisi oylaması konusu değildir. Siyasi partileri oylamıyoruz. Bu konunun siyasal bir tartışma konusu olmaması gerekiyor. İçeriğini tartışıyor olmamız lazım.

Referandumun içeriğinin ne getirip ne götürdüğünü tartışıyor olmamız lazım. Maalesef bizim kamuoyunda şu an gördüğümüz en büyük eksiklik bu." dedi. TOBB olarak yeni bir anayasa yapılmasının ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu noktasında hemfikir olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını, son 5 yıldır her genel kurulda TOBB başkanı olarak bunun altını çizerek yeni bir anayasa istediklerini söylediklerini kaydetti.