BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  SEÇİM

Şamil Tayyar'dan müthiş Sarıgül iddiası

Şamil Tayyar, "Gazetecilere 'kendinize dikkat edin, bundan sonra Erdoğan yok ben varım' demiş Sarıgül." dedi ve şok iddialarda bulundu.

Abone ol

İNTERNET HABER - ÖZEL İÇERİK Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Habertürk'te katıldığı programda hem gündeme dair soruları yorumladı hem de CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili müthiş iddialarda bulundu.

"Global Ergenekon, Başbakan Erdoğansız bir Türkiye istiyor... NeoCon'lar Cemaati de kullanarak hükümete savaş açtı... Milletvekillerine istifa et baskısı yapılıyor" diyen Şamil Tayyar, "birileri Sarıgül'ün kulağına fısıldamış... Gazetecilere 'kendinize dikkat edin, bundan sonra Erdoğan yok ben varım' demiş Sarıgül." dedi.  

İşte Şamil Tayyar'ın Habertürk'te anlattıkları:

GLOBAL ERGENEKON TÜRKİYE'YE MÜDAHALE EDİYOR

Dışarıda ve içeride büyümemizi istemeyenler Erdoğan'ı istemiyor. Global Ergenekon'un Türkiye ile problemleri devam ediyor. Başbakan Cumhurbaşkanlığı düşüncesinden vazgeçene kadar bu durum devam eder. AK Parti içinde de bazı arkadaşlarımızın kafasını bulandırıyorlar. Gerginlikten kurtulmanın yolu tekrar eski sisteme dönmek, anayasayı değiştirip, cumhurbaşkanını parlamento seçsin diyorlar… Allah korusun parlamentoda bir milletvekili borsası kurulur, 28 Şubat'tan daha ağır bir süreci yaşarız.

BANA DA GELDİLER, BAŞKA ARKADAŞLARA DA...

Ocak ayında yeni bir hükümet kurulması için baskı yapılıyordu. Bana da baskı yapılıyor. Herkese farklı şeyler söyleniyor. Bu hükümet gidecek, kavganın içinde olmayın, savaşın dışında kalırsanız sizin için iyi olur diyorlar. Bana allah var, kaset video filan gibi bir şeylerle gelmediler. Ama ekonomik krizde olanlara borçlarını ödemek önerisiyle ya da telefon konuşmalarıyla filan gidiliyor.

İSİM VERMEYEYİM AMA GELENLER CEMAATTEN Dİ

İsim vermeme doğru olmaz ama Hizmet hareketine yakın bazı isimler geldi teklif ve tehditler. Ben paralel yapı ile cemaatin kastedilmediğini düşünüyorum. NeoCon çetesi demiştim bu yüzden. Cemaat ile ilişkilendirme nedeni NeoCon çetesinin cemaatin de içine sızmış olmasına bağlıyorum. Türkiye ve dünyada bağlantılı olduğu isimler var. NeoCon çetesi de cemaatin üzerinden saldırıyor hükümete. Cemaat çete ile arasına mesafe koyamadığı için saldırının bir parçası haline geldi. Ben cemaat adına söz söyleyenlere yanlış bilgi verildiğini sanıyorum. Eğer Türkiye ve dünyayı doğru düzgün okuyabilirlerse araya mesafe koyarlar.

16 YIL ABD'DE YAŞAMANIN BİR BEDELİ VARDIR

Hocaefendi 16 yıldır ABD'de yaşıyor. Herkes bilir ki bu kadar süre orada kalıyorsanız, bir bedeli vardır. ABD ve İsrail'in esiri olduğunu söyleyenler de var kamuoyunda. Ben de en iyi yanıtın Türkiye'ye gelmesi olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız da öyle düşünüyor bence.

17 ARALIK HÜKÜMETİ DE CEMAATİ DE TASFİYE ETMEK İÇİNDİ

Ben başından beri şunu söyledim. 17 aralık bir darbe girişimi ama cemaati de tasfiye etmek istiyorlar. Bunu yaparken de hizmet ile ak parti arasında bir çatışma yaratmak, Hizmet Hareketini tasfiye etmek, Ak Parti'yi de etkisizleştirmek… Bu kavga NeoCon çetesi üzerinden yürüdüğü için cemaat de tuzağa düştü. Bence İpler koptu, 30 mart'a kadar da bir barış, çözüm ortamı olmaz.

OCAK SONU, OLMADI ŞUBAT, O DA OLMADI MART

Kitlesel ölümlerin olduğu bir takım eylemler olabilir derken ben 2013 Mayıs ayıydı. 5. darbe koymuştum ismini. Arkasından Gezi Olayları patladı. Elimdeki bilgilerden ziyade Türkiye'yi okuduk. Zaman da bizi haklı çıkardı. Erdoğansız Türkiye projesini hayata geçirmek için her türlü enstrümanı kullanabilirler. 28 aralık'ta hükümetin istifası bekleniyordu. Şubat sonuna kadar benzer bir beklenti var. Seçimler öncesi Mart ayında sokaklar hareketlenecek. Olmazsa nisan ayında… Devleti de uyarıyorum. Çok önemli şahıslara yönelik suikastler yapılabilir. Malatya misyonerler cinayeti Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılmıştı. Siyasetçi, sanatçı, devlet adamı olabilir. toplumda kaos oluşturacak her isim risk altında olabilir. Reyhanlı gibi sınır illerimizde bombalı eylemler planlanabilir. Herkesin dikkati olması gerekir. Geçmişte denendi. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar kaotik ortam yaratmak isteyenler devam edecek. Temel hedef sayın başbakanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmemesi ve mümkünse siyaseti bırakması.

SARIGÜL GAZETECİLERE DEMİŞ Kİ...

Onun yerine kimin geleceğini anlatan pek çok senaryo var. Değişik bir takım senaryolardan söz ediliyor ama bunları konuşmak erken. 30 marttan sonra iki önemli isim üzerinden neler yapılmak istendiğini göreceğiz. İsim söylemeyeyim. Ama Erdoğansız türkiye için sahaya sayın Cumhurbaşkanımızın ismi sahaya sürülmek isteniyor. Ama o bu operasyonun parçasıdır demek istemiyorum. Sen olabilirsin Türkiye'nin geleceğinde diyorlar. Siyasetçi olarak iki önemli aktör, Kılıçdaroğlu ve Sarıgül. Gazeteci arkadaşlarımıza "kendinize dikkat edin, bundan sonra Erdoğan yok ben varım" demiş Sarıgül. 2003 Ocak ayında 6 ay sonra biz geliyoruz demişti Bahçeli. 3 Kasımdan 2 ay sonra Baykal seçim geliyor demişti. Sonra darbe planları ortaya çıktı. Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun kulağına birileri sanırım bir şey fısıldamış.

BAYRAKTAR'IN İSTİFASI DA ÖZRÜ DE...

Erdoğan Bayraktar, tez canlı bir isim. Milletvekilliği adaylığı zamanında da enteresan çıkışlar yapmıştı. CHP lideri kahraman demişti istifa edince. Ben karadenizli olarak heyecanlı davrandığını düşünüyorum.