BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar'dan bomba açıklama! Şaban Dişli istifa etmedi

Şaban Dişli, genel başkan danışmanlığından geçen günlerde istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında parti içindeki birtakım eleştirileri de gerekçe gösterdi. Ancak Şamil Tayyar Dişli'nin istifa etmediğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baş danışmanı Şaban Dişli görevinden istifa etti. Şaban Dişli'nin FETÖ'cü kardeşi Mehmet Dişli yüzünden istifa ettiği iddia ediliyordu. Dişli ise istifa sebebini parti içindeki eleştiriler olarak gösterdi. Gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı. Meğer Şaban Dişli kendi iradesiyle istifa etmemiş.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şaban Dişli'nin istifa ettirildiğini söyledi.

ŞABAN DİŞLİ'NİN GÖREVE GETİRİLMESİ HATAYDI

Sizce Şaban Dişli'nin bu göreve getirilmesi mi hataydı yoksa istifa etmesi mi?

Göreve getirilmesi hataydı. Ama zararın neresinden dönülse kârdır. AK Parti içerisinde kendisine çok fazla tepki vardı. Bu tepkiyi gösterenlerden birisi de benim.Hukukta suçların bireyselliği esastır.

KENDİSİ İSTİFA ETMEDİ İSTİFASI İSTENDİ

Şaban Dişli suçlu olmayabilir ama kamuda binlerce kişi yakınları sebebiyle yerlerinden olurken genel başkan danışmanı olması sıkıntıydı. İstifası çok doğru bir karar ama benim bildiğim kadarıyla kendisi istifa etmedi, istifası istendi.

Şaban Dişli’nin istifasını kim istedi?

Cumhurbaşkanı istemiştir, onun dışında bir irade yok.