BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,15
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Samastların elinden tutulmalı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Psikoloji Öğretim Görevlisi Atabek'ten çarpıcı sözler.

Abone ol

Doğuş Grubu'nun Çocuk Senfoni Orkestrası Projesi'nde görev almak için Mersin'e gelen Atabek, gazeteci Hrant Dink cinayetini işleyen Ogün Samast'ın içinde bulunduğu sosyo-psikolojik durumu değerlendirdi. "Türkiye, nüfusunun genç olmasıyla övünüyor" diyerek bu gençlerin iyi bir eğitimden geçmesi gerektiğine işaret eden Atabek, eğitilmeyen ve iş bulamayan gençlerin, ülke açısından büyük bir tehlike arz ettiğini söyledi.

Ogün Samast gibi eğitim ve iş bulma konusunda zorluk çeken gençlerin, internet sayesinde dünyada olup biten her şeyden haberdar olduklarına vurgu yapan Atabek, "Bu çocuklar, internette her şeyin var olduğunu görüyorlar ama içinde bulundukları maddi-manevi sıkıntılardan dolayı ellerinden hiçbir şey gelmiyor. Ondan sonra da bu tür olaylarla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Uygar ülkelerin genç nüfusu eğiterek geliştiğini belirten Atabek, "Bir ülkenin uygarlaşmasında eğitim çok önemli. Ogün Samast'ı 'katil' diyerek bir kenara atamayız. O da bizim gencimiz. Ogün Samast'ı ne zaman fark ettiler? Katil olduğu zaman. Eğer onları daha önceden biz fark etmezsek, onlar kendilerini bir şekilde fark ettirirler" şeklinde konuştu.