BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Samast savcıya ne anlattı

Samast, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcı nezaretinde verdiği 4 sayfalık ifadesinde bakın neler söyledi...

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü gerekçesiyle Samsun'da yakalanan Ogün Samast, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcı nezaretinde verdiği 4 sayfalık ifadede cinayeti kabul etti.

Bu ifadesinde Hrant Dink'i öldürdüğünü kabul eden Samast, Dink'e ateş ettikten sonra hemen olay yerinden uzaklaştığını, Dink'in yere düştüğünü dahi göremediğini söyledi.

Trabzon'daki evinden “Dayımlara gidiyorum” diyerek ayrıldığını ifade eden Samast, olaydan birkaç gün önce silahla bir kez atış talimi yaptığını bildirdi.

Yusuf Hayal'in, Dink'i “Vatana ihanet eden, Türklere küfreden bir kişi” olarak tanıttığını ve bir miktar para verdiğini belirten Samast, 2-3 aydır Hrant Dink'in fotoğrafını yanında taşıdığını, ancak kaybedince olaydan birkaç gün önce Hayal'in internetten Dink'in fotoğrafını yeniden çıkartıp kendisine verdiğini anlattı.

Ogün Samast ayrıca, yakalanmasaydı, olaydan sonra anne ve babasının elini öptükten sonra jandarmaya teslim olacağını söyledi..

CİNAYETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SONRA ANLADIM!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Çeken'e ilk resmi ifadesini veren Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, olayın ardından gittiği dayısının evinde televizyon haberlerini izlerken "büyük bir cinayet işlediğini anladığını" söyledi.