BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cemi arkadaşları anlatıyor

Siyaset dünyası bir ismini daha kaybetti. Cem'i kaybeden yakın arkadaşları onun nasıl birisi olduğunu anlattı.

Abone ol

Siyasetçi Hikmet Çetin

Türkiye değerli büyüğünü kaybetti. Çok üzgünüm. 40 yıllık arkadaşımdı. Cem aynı zamanda sosyal demokrat ideolojiye katkı yapmıştı. Dünyayı bilen ortanın soluna katkı yaptı. Halkla bütünleşmeye çalıştı. Türkiye fikir adamını kaybetti. Milletimizin başı sağolsun.

Gazeteci Altan Öymen
Büyük bir kayıp tabi. Gazeteci olarak basına hizmetleri vardır. Siyasetçi olarak sosyal demokrasiye hizmet etmiştir. CHP'nin yeniden kuruluşunda hizmetleri vardır.
Allah rahmet eylesin, ailesine başsağlığı diliyorum.


Gazeteci Melih Aşık
İsmail iyi bir insandı. Ağzından köt übir laf çıkmazdı. Ender bir insandı. Sürekli konuşur düşünürdü. Dengeli her zaman güleryüzlü nazikti. Gülümsemesini eksik etmezdi. İnsanlarla barışık böyle çok az insan gördüm. Kader neden onu seçti? Güzel adamdı, ona nazar değdi.

Gazeteci Taha Akyol
Türkiye büyük bir evladını kaybetti. Soün derece üretken beynini nasıl toprağa vereceğiz. Entelektüeldi. Aynı zamanda araştırmacıydı. Cem büyük bir sentezciydi. Büyük bir kalemdi. Siyasi aksiyondan ziyade siyasi felsefi yönü ağır bastı.

Eski siyasetçi Erdal İnönü
Yazardı, düşünürdü, aydın yapısını koruyan uzlaşma arayan bir portre çizmişti. Türkiye ve Yunanistan arasında köprü kurmuştu. Sakin karakteri ve fikirlerini savunmaktada kararlıydı.

DSP lideri Zeki Sezer
Çok genç yaşlardan itibaren büyük işlere imza attı ama hep uzlaşı ve diyalogtan yana oldu. 20. ve 21. dönemde birlikte oldum. Gerçekten çok üzgünüz. Rahmet diliyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyoruz.