BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erhan T. Yazıcıoğlunun arkasında

Dink cinayetinin azmettirici ileri sürülen Erhan T.'nin Yazıcıoğlu'nun Trabzon gezilerinde görev aldığı iddia edildi.

Abone ol

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal’e talimat verdiği öne sürülen gözaltındaki KTÜ öğrencisi Erhan T.’nin, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Trabzon gezilerinin organizasyonunda görev aldığı ileri sürüldü.

Trabzon’da 6 ve 10 Nisan 2005’te meydana gelen TAYAD üyelerine linç girişimi olaylarının ardından, incelemeler yapmak üzere Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 18 Nisan’da Trabzon’a geldi. Yazıcıoğlu, önce partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti ve olaylarla ilgili bilgi aldı.

Yazıcıoğlu daha sonra Trabzon Atatürk Alanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Yasin Hayal’e talimat verdiği ileri sürülen KTÜ İktisat Bölümü öğrencisi Erhan T., bu toplantı sırasında, Yazıcıoğlu’nun arkasında duran partili grubunun içinde basın mensuplarınca görüntülendi.

Erhan T.’nin, Yazıcıoğlu’nun Kunduracılar Caddesi’ndeki esnaf ziyareti sırasında da partili diğer gençlerle birlikte koruma olarak görev yaptığı iddia edildi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr