BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Salih Neccar gerçekte bakın kim çıktı DNA açıklandı

ANKARA'da terör eylemi gerçekleştirerek 28 kişinin ölümüne neden olan canlı bombanın ismi Salih Neccar olduğu açıklanmıştı. Yapılan DNA sonucu Ankara saldırısını gerçekleştiren ismin Abdülbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA’da 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren ismin Abdulbaki Sömer olduğu kesinleşti.

Van’dan Ankara’ya getirilen Musa Sömer isimli vatandaştan alınan DNA örneği ile olay yerinde bulunan vücut parçaları eşleştirildi. Saldırganın, Abdülbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

"SURİYE UYRUKLU MÜLTECİ SALİH NECCAR"

Son tespitle Abdülbaki Sömer’in, Kobani’den Türkiye’ye girip, Göç İdaresi’ne kendisini “Suriye uyruklu mülteci Salih Neccar olarak kaydettirdiği ortaya çıktı. Saldırganın gerçek kimliği, terör örgütü TAK’ın yaptığı açıklama ile gündeme gelmişti.

RESMİ MAKAMLAR İSMİ DOĞRULADI

Bu arada resmi makamlarca ismi Salih Necar, PKK uzantısı TAK tarafından ise Abdülbaki Sönmez olarak açıklanan saldırganın gerçek soyadının ise Sömer olduğu belirlendi.

Savcılığın zanlılarla ilgili mahkemeye sevk yazısında saldırgandan Abdülbaki Sömer veya Salih Necar olarak bahsedilirken, saldırganın ailesi de soy isimlerinin Sönmez değil Sömer olduğunu açıkladı.