BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'de tecavüz kurbanı Cansel K'nın ablası konuştu!

Kayseri'de öğretmeninin tecavüzü sonrası çıkmaza girip intihar eden Cansel Buse Kınalı'nın ablası Türkiye'yi ayağa kaldıran olay sonrası konuştu. Kayseri'deki Cansel'in yaşadıklarını anlatan ablası hesap sordu.

Abone ol

KAYSERİ'deki Cansel Buse Kınalı Türkiye'nin gündemine oturdu. Matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan ve sesini kimseye duyuramayan Buse'nin intiharının ardından ablası konuştu. Daha 18 yaşında hayata gözlerini yuman Cansel'in hesabını soracaklarını belirten ablası yetkililere seslendi.

Cansel'in ablası, “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.” dedi.

İntiharının ardından kısa sürede TT listesine giren Cansel için Türkiye tek yürek oldu ve onun için  #canseliçinsusma hashtag'ı ile adaletin yerini bulmasını istiyor.

ÖNCE ARKADAŞLARINA SÖYLEDİ

Melikgazi’de lisede okuyan 12’nci sınıf öğrencisi Cansel, öğretmeni Bayram Ö.’nün cinsel istismarına uğrayınca durumu önce arkadaşlarıyla ardından öğretmenleriyle paylaştı.


OKUL YÖNETİMİ OLAYI KAPATMAK İSTEDİ

İddiaya göre okul yönetimi olayın üzerini kapatmak istedi. Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel, çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Cansel, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Cansel Kırşehir’de toprağa verildi.



Cansel’in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

CANSEL'İN AİLESİ KONUŞTU

Okulda Cansel Buse'nin ardında da bir mektup bıraktığını aktaran öğrenciler, okul idaresi ve valinin de olayı örtbas etmeye çalıştıklarını iddia etti. Öğrenciler intihardan beri okulda normal bir şekilde ders işlendiğine dikkat çekti.

18 Şubat'ta okul idaresi öğrenci velilerine "Sayın veli 12. sınıf öğrencilerimizden biri vefat etmiş. Bu nedenle 12. sınıf öğrencilerimiz eve gönderilmiştir" kısa mesajı yolladı.

Matematik öğretmeni B.Ö. hakkında açılan soruşturma sürüyor. Okulun sitesindeki öğretmen kadro listesinde adının yer almadığı B Ö.'nün, okulun öğretmenler günü videosunda yer alması dikkat çekti.

Öğrencileri arkadaşları Buse'yi anmak ve konuyu şu ana kadar saklayan okul yönetimine tepki göstermek için Pazartesi, saat 17:00'de KayseriCumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapacak. Öğrenciler Kayseri'deki diğer liselerdeki öğrencileri de eyleme desteğe çağırıyorlar.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ'DAN AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, idari soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, "Hiç kimsenin istemediği ve hiç kimsenin istemeyeceği bir olaydır. Çünkü ne olup olmadığını biz bilmiyoruz. Adliyeye intikal etmiş bir konu. Adliye bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okulu yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şuan o öğretmen tutuklandı" ifadelerini kullandı.

İşte twitter'da Cansel Buse K. için yapılan paylaşımlar...