BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Muğla'da hakkındaki söylentileri duyunca

MUĞLA'da ayakkabı boyacısından insanlık dersi. Devletin bağladığı yoksulluk maaşını geri verdi.

Abone ol

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde geçimini ayakkabı boyacılığıyla sağlayan Mehmet Keçi isimli vatandaş, devletin kendisine verdiği yoksulluk maaşını 'benden daha fazla ihtiyacı olanlar var' diyerek iade etti.

450 TL YOKSULLUK MAAŞI

Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı'nda yıllardır ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan, evi ve üzerine kayıtlı hiçbir gayrimenkulü bulunmayan Mehmet Keçi için Menteşe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 300 TL yoksulluk maaşı, 150 TL de kira yardımı olmak üzere 450 TL Halk Bankası hesabına yatırıldı.

Parayı ilk etapta alan Mehmet Keçi, bir arkadaşının olumsuz konuşması üzerine vicdanen rahatsız oldu. Keçi, 18 Ocak’ta aldığı parayı geri iade etmek için bankaya giderek parayı iade etmek istediğini bildirdi. Bankadan olumsuz cevap alan Keçi, bu defa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek parayı iade etmek istedi. Buradan da ret cevabı alan Keçi, bankaya tekrar giderek ilgili hesaba parayı iade etti.

'HAKKIMDA İLERİ GERİ KONUŞMALAR OLMUŞ'

Parayı hak etmediğini, vicdanen rahatsızlık duyduğunu söyleyen Mehmet Keçi, “Benim hakkımda ileri geri konuşmalar olmuş. Ben de vicdanen rahatsız oldum ve parayı geri iade ettim. Hak etmediğim hiçbir parayı almam. Alnımın teri ile çalışarak kazanırım. Benim evim yok. Para pul istemiyorum. Sadece bir ev versinler yeter” dedi.