BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,09
HABER /  POLİTİKA

Salih Kapusuzun gözü kara

Önümüzdeki hafta yapılacak TBMM Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'de birden fazla aday yarışacak gibi.

Abone ol

.Eski Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ise Erdoğan tarafından işaret edilmese bile adaylığını koyacak. Erdoğan, AK Parti milletvekillerini pazartesi günü Genel Merkez'de toplantıya çağırdı.

Toplantıda TBMM başkanvekili, idare amiri ve divan katipleri için seçim yapılacak. Erdoğan, TBMM Başkanı adayının AK Parti grup toplantısında belirlendiği izlenimi vermemek için pazartesi günü yapılacak toplantıda milletvekillerine isim söylemeyecek. Ancak el altında desteklenecek isim belirlenecek. Salih Kapusuz kesin aday AK Parti'de ikinci bir adayın da çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara Milletvekili Salih Kapusuz TBMM Başkanlığı adaylığında ısrar ediyor. Kapusuz'un, Erdoğan'ın kendisini işaret etmemesi halinde ikinci aday olarak yarışa katılacağı belirtildi. Erdoğan'ın bir başka ismi işaret etmesi halinde Kapusuz'un da aday olması ile AK Parti'den iki isim aday olmuş olacak. Kapusuz'un, TBMM Başkanlığı'na Cemil Çiçek'in aday gösterilmesi halinde ise aday olmayacağı belirtiliyor.

NİYE TL’DEN VERMiYORSUN?

Antalya'da ailesiyle tatil yapan Başbakan Erdoğan, Belek Beldesi Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden ayrıldıktan sonra belde merkezinde yürüdü, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Osman Butik adlı iş yerine girerek, iş yeri sahibi Cezmi Erkek ve çalışanlarla sohbet eden Erdoğan, Erkek'e işlerinin durumunu sordu.

Erdoğan, yıllık 45 bin euro kira ödediğini öğrenince, ''Kira niye TL değil de avro?'' diye sordu. Cezmi Erkek de çarşıda iş yerlerinin euro ile kiraya verildiğini anlattı. (Bilal Çetin/Bugün)