BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  GÜNCEL

Olay albay general olacak mı?

Yüksek Askeri Şura toplantıları bugün başlıyor. Gözler 18 saat tutuklu kalan Albay Dursun Çiçek'in dosyasında...

Abone ol

YAŞ’ın ağustos toplantısında, 124 generalin terfisinin yanı sıra Albay Çiçek’in amiralliğe terfi dosyası görüşülecek

YAŞ’ın ağustos ayı olağan toplantısı, bu sabah Genelkurmay Başkanlığı karargâhında başlayacak. Çakmak salonunda Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantı, 4 Ağustos’ta sona erecek.

“İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesini hazırladığı iddia edilen ve Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklandıktan sonra tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in amiralliğe terfi dosyasının Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında değerlendirmeye alıp alınmayacağı merak konusu oldu.

3 komutan emekli olacak
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, 30 Ağustos tarihi itibarıyla emekli olacak. YAŞ’tan sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na da Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın atanması bekleniyor.

Birinci Ordu Komutanlığı’na getirilmesi ihtimali en yüksek komutan olarak da, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız gösteriliyor.
Orgeneral Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık bir yıl daha görevlerinin başında kalacak. Şûrada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Gül’ün onaylamasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

‘Çiçek için yasal sorun yok’
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Çiçek’in dosyasının şurada ele alınıp alınmayacağına ilişkin soru üzerine, “Hiçbir yasal sorun yok” dedi.