BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başbakana rağmen Roj TVye çıktı

Başbakan Erdoğan'ın ''Söz ola kestire başı'' sözlerine kulak asmayarak Öcalan'lı öneri sunan AK Partili Milletvekili şimdi de Roj TV'ye çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerini sert sözlerle uyarmasına neden olan AKP Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan’ın ardından bugün de, AKP Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, PKK çizgisinde yayın yapan Roj TV yayınına telefonla katıldı.

Demir, “Sorunun çözümüne katkı sunacak aktörlerin dikkate alınması lazım” dedi.


AKP Hakkarİ Milletvekili Rüstem Zeydan’ın ardından, AKP Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir de Roj TV’de gün ortasında yayınlanan ‘Roj Aktüel’ adlı programa canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Demir, hükümetin ‘Kürt açılımı’nın umut verdiğini belirterek, “Bu açılımın bölgemiz, Kürt halkı ve ülkenin geleceği için olumlu olacağını umuyoruz. Böyle bir beklenti içindeyiz. Şimdiye kadar ciddi çözüm projeleri olmadı. Ama bugün bütün gerçekleri dikkate alan bir tartışma var. Bu da Türkiye’nin dünyada ülkeleri içinde daha güçlü pozisyon alma bakımından önemli, diğer taraftan bu ülkede yaşayan hakların daha güçlü kardeşlik bağları için önemli açılımlar olacaktır” dedi.

‘DTP’NİN DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR'


Demir, sorunun çözümüne ilişkin DTP ile görüşülüp görüşülmemesine ilişkin bir soru üzerine, DTP milletvekilleri ile bölgede ve Meclis’te görüştüklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Bu ülkede yaşayan halkların daha uygar bir dünyada yaşaması için birbirimizle diyalog içinde olmamız lazım. Arkadaşlarımızın da bu ülkeyi daha ileri götürmeye yönelik düşünceleri var. Dolayısıyla onların da ortaya koyacağı görüşler önemlidir. Öyle sanıyorum ki, onlar da ortaya koyduğumuz görüşleri değerlendiriyorlardır. Bu ülkenin geleceği her şeyden daha önemli. Hiçbir halkın diğer halkı baskı altına almayan, bir anlayış önemlidir. Bu ülkenin menfaatleri ve geleceği açısından, sorunlar her ne ise ortaya çıkarmak ve bu konuda ortaklaşmak önemli.”

Demir, “DTP işin içinde olacak mı?” sorusuna da, “DTP zaten bu işin içinde, Meclis çatısı altında katkı sunmaya çalışıyor. Bu halkın temsilcisi anlamında görüşleri elbette önemli. Elbette dikkate alınması gerekiyor” diye cevapladı.

Demir, ‘Sayın Başbakanla görüşmeniz oldu mu?’ sorusuna da, “Tabii her partide olduğu gibi parti içinde çalışma mekanizması var. Muhakakki bizde böyle çalışmalar oluyor. Bilgi alış verişi yapılıyor, Bu bilgiler alınıyor, değerlendiriliyor. Bu konuda doğrusu bir takım adımlar atılmaya çalışılıyor. Elbette bu anlamda düşündüğünüz zaman geniş bir camiya ve bilgi alış verişi oluyor” dedi.

AKTÖRLER DİKKATE ALINMALI

Demir, ‘muhataplık’ tartışmalarına ilişkin bir soruya karşılık olarak, “Dolayısıyla elbette onların da ortaya koyacağı görüşler önemlidir. Bizler de bunları takip ediyoruz. Bunlardan faydalanması gerekiyorsa faydalanırız. Bu nokta önemli. Bu ülkede yaşayan halkların geleceği herseyden önemlidir. Halkların varlığı kardeşliği önemlidir. Bir halkın diğer bir halkı baskı almadan çözüm olmalıdır. DTP bu işin içindedir. Altı çizilmesi gerek ülkenin menfati için ne gerekiyorsa onu yapmak lazım. Sorunun çözümüne katkı sunacak aktörlerin dikkate alınması lazım. Sorunun çözümü için bu önemli. İnsanın yaşamı ve herşeyin önünde" dedi.