BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Başbuğun Kürt açılımı yanıtı

Asker hükümetin Kürt açılımı hakkında ne düşünüyor? İşte bu soru resepsiyonda İlker Başbuğ'a soruldu..

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, hükümetin Kürt açılımı ile ilgili sorular karşısında, 'Mesaj vermemiz gerekirse veririz' dedi.

Ankara Merkez Orduevi’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Silahlı Kuuvetleri Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının yanı sıra, yabancı misyon temsilcileri ve askeri ataşeler katıldı.

MESAJ VERMEMİZ GEREKİRSE

Gazetecilerle sohbet eden Orgeneral Başbuğ, hükümetin Kürt açılımı ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı ve sadece 'Mesaj vermemiz gerekirse veririz' dedi.

HAREKAT EMRİNİ BEN VERDİM

Resepsiyonda eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ile bir süre sohbet eden Başbuğ, harekat zamanı yüzbaşı rütbesinde olduğunu hatırlatarak muharebe gemilerine harekat emrini kendisinin ilettiğini söyledi.

Başbuğ, "Kıbrıs Barış Harekatı’nın başarısındaki temel dayanak siyasi otorite ile asker arasındaki mükemmel uyumdu" dedi.

ATAÇ: SUİKAST PLANINDAN HABERİM YOKTU

Kokteylde, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ise, Deniz Kuvvetleri’nde görevli iki amirale suikast düzenleyecekleri iddiasıyla 7 teğmenin tutuklanması konusunda, "Suikast planından haberim yoktu, teğmenler tutuklandıktan sonra haberim oldu" değerlendirmesinde bulundu.

3G Mİ BENDE CEP TELEFONU DAHİ YOK

Gazetecilerin kendisine “Siz de 3G uyumlu cep telefonu alıp kullanmayı düşünüyor musunuz” şeklindeki sorusu üzerine Org. Başbuğ, “Bende cep telefonu dahi yok” karşılığını verdi. 3G sohbetini kendisi açan Org. Başbuğ, gazetecilere 3G ile ilgili olarak “Sizde var mı? Nasıl oluyor” diye sordu. Görüntülerin 3G ile aktarıldığı resepsiyonda Başbuğ, yeni teknolojinin ayrıntılarını gazetecilerden öğrendi.