BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Salih Fırat'tan şaşırtan transfer

CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katılacağını açıkladı.

Abone ol

CHP'de patlayan ırkçı söylemler üzerine partisine rest çekerek istifa eden Kürt vekil Salih Fırat AK Parti'ye geçeceğini açıkladı. Salih Fırat, salı günü AK Parti grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın rozet takmasıyla resmen AK Partili oluyor.

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'den istifa ettikten sonra hem AK Parti'den hem de BDP'den davet aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''İkisini de değerlendirdim. Memlekette hem yakınlarıma hem seçmenlerime danıştım. AK Parti'ye geçeceğimin uygun olacağını söylediler. AK Parti'ye geçişimde, çözüm süreci ve Başbakan Erdoğan'ın tutumu etkili oldu. Yıllarca süren bir çatışma ortamı vardı. AK Parti, bu sorunun çözülmesi için 2009'dan başlayan ve Ocak ayında yoğunlaşan bir süreci yürütüyor. Başbakan Erdoğan'ın çözüm için gösterdiği çaba ve ardından İmralı görüşmeleri sonucu çözüme yaklaştığımızı hissettik. Bu süreçte hükümete destek olmak gerekir. Benim kararımda da bunlar etkili oldu. Kişisel bir beklentim yok. Ülke politikası adana böyle bir karar verdim. Hayırlı olsun.''

Salih Fırat, 19 Mart Salı günü yapılacak TBMM grup toplantısında AK Parti'ye katılacağını da sözlerine ekledi.

CHP'li Birgül Ayman Güler'in "Kürtlerle Türkler eşit olamaz" sözleri üzerine partisinden istifa eden Fırat Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorununu çözmesi halinde bileğinden öpeceğini kaydetmişti.