BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.431,83
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürü Çapkın'dan açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Laz Ziya'nın nasıl yakalandığını anlattı.

Abone ol

Sarai Sierra'nın cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla 1.5 aydır aranan kağıt toplayıcısı 'Laz Ziya' lakaplı 46 yaşındaki Ziya T., Suriye'ye geçmek isterken Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandı.

19.25'te havalanan uçak 20.50 sıralarında İstanbul'a indi. Uçak altına gelen bir polis aracına bindirilen Ziya T., sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Şüpheli, buradaki sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, Ziya T.'nin nasıl yakalandığı konusunda ayrıntıya girmezken şöyle konuştu: Bu polisimizin uzun soluklu çalışmasıdır. Gerek İstanbul gerek Hatay polisinin. O günden bu yana Hatay'da ekibimizin olduğunu biliyorsunuz. Olay yeri İnceleme ve cinayet masası arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun soluklu, zor bir olaydı. Uluslar arası bir olaydı. Yüz akıyla çıktığımız için arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Her şey ortada. Delillerle çalışıyoruz. Söylemlerle değil.'