BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  GÜNCEL

Bakan Güler'den Nevruz uyarısı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamalarında olabileceklere karşı uyardı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmak için geldiği Çanakkale’nin Biga ilçesinde İstanbul'da öldürülen Amerikalı 2 çocuk annesi Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

”YURT DIŞINA KAÇTIĞI BİLGİSİ GELMİŞTİ”

Güler, İÇDAŞ Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin İstanbul’daki Topkapı Sarayı yakınında bulunan yerde büyük bir titizlikle araştırma yaptığını ifade ederek, “Binlerce resim ve görüntünün içerisinde belli testlerle araştırma yapılmıştı. Bir kişinin bu cinayeti gerçekleştirdiği konusu tespit edilmişti. Bu aramalarımız ve izlemelerimiz devam etti. Bu şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriye'de olduğu biliniyordu. Bugün Hatay'da Türkiye'ye giriş yaparken, gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi" diye konuştu.

“NEVRUZ KUTLAMALARINDA PROVOKASYONLAR OLABİLİR”

Nevruz kutlamalarını da değerlendiren Bakan Güler, “Bugün toplam 37 ilimizde 59 kutlama etkinliği yapıldı. Bunların hepsini bizim arkadaşlarımız takip etti. Bildiğimiz kadarıyla da bu kutlama programları devam edecek. Kutlamalarda 7 ayrı ilde 167 kişi gözaltına alındı. Bazı provokasyonlar yapılmak istendi ama genel olarak biz emniyet tedbirlerini aldığımız için şu anda bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Büyük olay çıkmadan toplantıların gerçekleştirilmiş olması da önemlidir. Bu kutlamalar ayın 21'ine kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde devam edecek. Ayın 21'inde Diyarbakır'da kutlama olacağını biliyoruz. Bizim amacımız Nevruz'un amacına uygun kutlama olması. Bu dönemde bazı provokasyonlar, kışkırtmalar olabilir. Onları da takip ediyoruz. Bu anlamda emniyetimiz gerekli çalışmaları yürütüyor" dedi.