BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Salı Pazarı eski günlerine hasret

İstanbul klasiği Salı Pazarı’nda bin 500 esnaf tezgâh açıyor. Ancak esnaf ve halk eski pazar yerini hâlâ unutamadı.

Abone ol

Kadıköy’de kurulan Salı Pazarı İstanbul’un önemli pazarları arasında her zaman ilk sırada olmuştur.

İstanbul’un dışında diğer illerden gelen müşterileriyle de dikkat çeken pazar, ürün çeşitliliği ve bilinirliği dışında taşınmasıyla da çok tartışıldı. 2008’de yıllardır kurulduğu Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun yanından Hasanpaşa’ya taşınan ünlü pazar, artık Hasanpaşa’daki yeni yerinde hizmet veriyor.

Ancak esnaf eski müşterisini vatandaş da eski pazarı hala arıyor. Bir yandan Salı Pazarı’nın müdavimleri olan müşteriler, diğer yandan da pazara emek veren esnafın dertlerini dinleyerek Salı Pazarı’nın nabzını tuttuk. Tarihi pazarda her salı bin 500 esnaf, 4 bin tezgahla 44 m2’ lik alan üzerinde kuruluyor.

MÜŞTERİ KADAR KADIN ESNAF VAR

Kadıköy’den 5 adet servis aracı, salı ve cuma günü kurulan pazara müşteri taşıyor. Özel güvenliğin görev yaptığı pazarda gıdadan ev eşyasına geniş alternatif bulmak mümkün. Salı Pazarı’nda kadın müşterinin yanı sıra kadın esnafın çokluğu da dikkat çekiyor. Son bir pazar notu: Geçen hafta 1 TL’ye satılan marul, bu hafta 750 TL’ye düştü.

PAZARDA PAZAR TALEBİ

İstanbul Anadolu Yakası Umum Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin Yarar, Kadıköy sakinlerinin Bostancı Pazarı’nın yeniden kurulması için verdiği uğraşa destek veriyor. Yarar, yaşanan sıkıntıları dile şöyle dile getirdi. “Bostancı 65 yıllık tarihi bir pazardı. Cadde aralarında kurulması sorun oldu. Bostancı Platformu, mahkeme kararıyla pazarı kaldırdı. Gösteri merkezinin arkasında bir yere taşındı. Burası da yeşil alan ve dini tesis gerekçesiyle uygun görülmedi. İmza kampanyası başlattık. Bu durum sonucunda hem esnafımız hem de alışveriş yapmaya gelen çevre sakinleri mağdur edildi. Kampanya 15 gündür sürüyor. Gerekirse Büyükşehir nezdinde girişim yapacağız.”

BOSTANCI’YA İMZA DESTEĞİ


Salı Pazarı’nda bir yıl önce faaliyetine son verilen Bostancı Pazarı ile ilgili imza kampanyası dikkat çekiyor. 30 Temmuz’a kadar devam edecek imza kampanyasında Bostancı Pazarı’nın tekrar açılmasıyla ilgili talep dile getiriliyor. Kampanya neticesinde, 65 yıllık tarihi pazarın tekrar Bostancı’da açılması hedefleniyor.

Kaynak: Star gazetesi