BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye hayır referanduma evet

Referandum öncesi sanatçılar da oylarının renklerini açıklamaya başladı. İlk çıkışlardan biri ünlü sanatçı Teoman'dan.

Abone ol

Teoman referandum rengini belli etti. Teoman, anayasa paketinin eksik yanları olsa da yapılan çalışmanın demokrasi adına ileri bir hamle olduğunu ve referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı.

Teoman 17 yaşında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'in uzaktan akrabası. Adına "İki Çocuk" isimli şarkının sözlerini yazarak besteleyen ve "Renkli Rüyalar Oteli" ismini verdiği albümüne koyan Teoman referandumla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Teoman, "Kararımı AKP'yi değil, anayasa değişikliğinin Türkiye'ye iyi geleceğini düşünerek verdim." diyor. Bunu söylerken, kendi düşüncesindeki ideal anayasanın daha gerçekleşmediğini de vurguluyor. Fakat bunun, referandumda 'evet' demeye engel olmadığının altını çiziyor: "Bence şu anda yapılması gereken; eksiklik olsa da hâlihazırda elimizde olan bu paketi desteklemek."

BAŞBAKAN AĞLAMASINDAN ETKİLENMİŞ 

Teoman Başbakan Erdoğan'ın idamlardan bahsederken ağlamasından etkilenmiş. "Gözyaşlarına inanıyorum." diyor. O mektuplarla kendisinin de gözlerinin sulandığını anlatıyor. Sanatçı, "Erdal Eren, tabii ki 12 Eylül cuntası vahşetinin simge ismi. Ama o dönemin mağdurları yüz binlerce kişi, hatta artçı dalgalarıyla bütün Türkiye" hatırlatmasını yapıyor. Bu süreçte kendisini rahatsız eden tek şeyin, tartışmanın sadece 12 Eylül üzerinden yürümesi olduğunu söylüyor. Pakette daha birçok demokratik hakkın olduğuna dikkat çeken Teoman, referandumu mektuplardaki gerçek gözyaşlarının ve samimiyetin yanında 12 Eylül darbesi üzerinden 'siyasi bir zekâyla' savunmanın biraz içini burktuğunu ifade ediyor.

SEZEN AKSU DA EVET DİYOR

Referandumda oy rengini ilk belli eden Sezen Aksu olmuştu. Aksu evet oyu vereceğini açıklamıştı.